Namibië

Sossuluslei duinen, Namibië
 

Reizen naar Namibië

Als je op zoek bent naar verbazingwekkende flora en een adembenemend landschap, dan ben je in Namibië op de juiste plek! En niet alleen daarom.. In Namibië kun je een safari maken in één van de mooiste wildlife parken ter wereld. KILROY kan je helpen bij het plannen en boeken van je reis!

Namibië ligt in het zuidelijke deel van Afrika, en is van het hele continent één van de mooiste landen om te bezoeken. Met haar twee miljoen inwoners is het land zeer dunbevolkt. Namibië is ongeveer twintig keer zo groot als Nederland. 

Struisvogels in Etosha National Park, Namibië

Namibië

De naaste buren van Namibië zijn Zuid-Afrika, Botswana en Angola. Langs de kustlijn ligt de Namib woestijn en in het oosten de Kalahari woestijn. Tussen die twee ligt de historische hoofdstad Windhoek. Het land heeft veel natuurlijke grondstoffen met diamanten, koper, zilver en goud. Dit is dan ook de belangrijkste reden voor de vele invasies in het land door de geschiedenis heen.

Trekking door de Namib woestijn

Namibië is een Zuid-Afrikaanse en een Duitse kolonie. Het Duitse erfgoed is er nog steeds goed te zien. Hoewel Engels de officiële taal is, spreekt een groot aantal mensen Duits. Je vindt straten met Duitse namen en Duits geïnspireerde maaltijden in de steden Lüderitz of Seakopmund! 

Rondreizen in Namibië

De beste manier om optimaal van je reis te genieten is het combineren van natuur met cultuur én de traditionele, plaatselijke levensstijl. Bezoek de Himba-stam en de San Tribe, en leer van hun gewoontes. De levensstijl van deze stammen gaat al duizenden jaren mee. Met een rondreis door Namibië zie je alle highlights, ga je juist van de gebaande paden en zijn accommodatie, eten en activiteiten al geregeld. Een hele toffe rondreis is deze:

 

Skeleton Coast

Een werkelijk geweldige plek is The Skeleton Coast, de woestijn aan de zee. De kust is vernoemd naar de walvis- en zeehondenbotten. Ook zie je daar scheepswrakken en zelfs olifantenskeletten.

Skeleton Coast Namibië

Kijk uit over de rode zandduinen van de Namib woestijn, één van de oudste woestijnen ter wereld. Of ga lekker relaxen op het prachtige zandstrand in Cape Cross Bays. Als je een beetje geïnteresseerd bent in de geschiedenis, dan moet je naar de rotsgravures op Twyfelfontein in Damaraland. 

 

Doen in Namibië

Ga skydiven, zandboarden, op pad met een 4-wheel drive, per boot de onderwaterwereld verkennen of de indrukwekkende Fish River Canyon bekijken. Dat laatste is 's werelds tweede grootste ravijn na de Grand Canyon in de Verenigde Staten na. Check de Epupa Watervallen of maak een wandeltocht rond de enorme Sossuluslei-duinen. 

Namibië Epupa Watervallen

Perfect voor de dierenliefhebber

Als je leeuwen, olifanten, neushoorns, nijlpaarden, hyena's, jakhalsen, wilde zwijnen of gazelles wilt zien, dan ben je in Namibië op de juiste plek! Het Etosha National Park is één van de beste safariparken ter wereld met prachtige natuur.

Etosha National Park in Namibië

De subtropische Waterberg Plateau Park met haar hoge bomen en grasachtig Plaines is een geweldige plaats om de witte neushoorn, Afrikaanse buffel, giraf, antilope, cheetah en luipaard te zien. Langs de Zuid-Afrikaanse kust kan je een glimp opvangen van wilde zeehonden. 

Zeehonden bij Cape Cross, Namibië

Op safari door Namibië

Reis je door een land als Namibië, dan mag een safari natuurlijk niet ontbreken. Omdat Namibië rijk is aan zoveel verschillende wilde diersoorten zijn er ontzettend veel verschillende soorten safari's om uit te kiezen. Maak een safari met een ervaren gids. Kies voor een traditionele ochtendsafari, nachtsafari of als je durft een wandelende safari. Of doe het helemaal zelf met een huurauto. Wij kunnen je daarbij helpen.

Liever een georganiseerde rondreis? Met deze rondreis begin je met een safari in Etosha National Park en reis je via Swakopmund richting Zuid-Afrika.

Windhoek

Er is zoveel meer dan het natuurschoon en de wilde dieren. Namibië heeft namelijk ook nog een aantal interessante steden. De hoofdstad Windhoek is een plek waar je lekker kunt flaneren temidden van historische gebouwen, winkels, gezellige bars en restaurants. Dit alles in combinatie met de geluiden, kleuren en het tempo, maakt Windhoek een moderne, hedendaagse Afrikaanse stad

Hoofdstad Windhoek, Namibië

Seakopmund

De populaire stad Seakopmund is Namibië's tweede grootste stad en is een mix van verschillende culturen van oud tot nieuw. Dit is een plek waar toeristen en locals samen genieten van het koelere klimaat, de ontspannen sfeer, slingerende palmen en goed verzorgde parken.

Flamingo's bij Walvis Bay

De havensteden Walvis Bay en Sandwich Harbour zijn twee plaatsen die zeker ook een bezoekje waard zijn. Ga naar de natuurlijke lagune in Walvis Bay en bezoek de belangrijkste wetlands van het Namibië.  

Flamingo's in Walvis Bay, Namibië

Beste reistijd voor Namibië

In Namibië is het meestal warm en droog. Buiten het regenseizoen zijn er in het land lange periodes zonder regen. Soms net iets te lang, waardoor er een groot tekort aan water is. In het zuiden vind je een heel ander klimaat. Met bossen, wetlands en weelderig groen zijn de veranderende kleuren spectaculair! De beste tijd om Namibië te bezoeken is tijdens het droge seizoen van april/mei tot oktober/november, wanneer de temperatuur zeer aangenaam is.  

Contact