Madagaskar

De baobab bomen zijn het meest bekende kenmerk van Madagaskar
 

Reizen naar Madagaskar

Madagaskar is een expeditie voor backpackers die op zoek zijn afgelegen plaatsen. De diversiteit aan planten en dieren in het regenwoud is hier echt geweldig! Je vindt overal watervallen, maar ook duik- of strand liefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Er zijn op aarde maar weinig plaatsen waar de natuur zo tekeer is gegaan. Boek je reis naar Madagaskar bij KILROY.

Madagaskar is een eiland zoals je die ziet in natuurdocumentaires; het is rijk aan de meest vreemde dieren en heeft een weelderig bloeiende vegetatie in zijn regenwouden. Iedereen is het erover eens, er is geen vergelijkbare plek op aarde qua rijkdom aan natuur. Met KILROY kun jij het eiland verkennen. Boek een van onze rondreizen door Madagascar!

Dit unieke land ligt in de Indische Oceaan, ten oosten van Afrika. Madagaskar bestaat uit zes provincies: Antananarivo, Antsiranana, Fianarantsoa, Mahajanga, Toamasina en Toliara. De eerste is de hoofdstad en tevens de grootste stad op het hele eiland. Hier vind je alle diensten en winkels die je nodig hebt.

Aziatische invloeden in Afrika

Er leven ruim 21 miljoen mensen op dit vier na grootste eiland ter wereld. Er groeit onder andere rijst, koffie en vanille. De lokale cultuur is fascinerend, omdat ze bestaat uit een mix van verschillende culturen (waarvan wordt gezegd dat er meer Aziatische invloeden dan Afrikaanse zijn). Er wordt bijvoorbeeld nog steeds geloofd in oude magie en geesten uit de geschiedenis, waaronder die uit de piratenverhalen. De Malagasi-bevolking leeft in heuvelachtig gebied en houdt er nog een traditionele levenswijze op na, waar ook hun dansen bij horen. Misschien onnodig om te zeggen, maar maak het eens mee, dit is bijzonder intrigerend om te zien.

In Madagaskar vind je maar liefst 5% van alle dieren ter wereld, waarvan het merendeel endemisch is. Dit betekent dat je ze elders niet meer ziet, zoals bijvoorbeeld de olifantvogel. De flora en fauna van dit eiland is uniek, met ongeveer 10.000 verschillende planten. De meeste reizigers gaan naar het zuiden van het eiland, waar een aantal prachtige, droge regenwouden liggen. In het oosten liggen de meer tropische regenwouden.

Migrerende walvissen

Wil je migrerende walvissen zien, en snorkelen en duiken in hetzelfde water als waar zij in zwemmen? Ga dan rond juli/ augustus naar Ifaty, waar de walvissen zich dan verplaatsen via het Mozambique Kanaal. Mogelijk zie je tijdens het duiken ook enkele haaien. Anakao staat bekend om zijn koele wateren, waar je geweldig kunt duiken. Strandliefhebbers kunnen het beste naar het noorden van Ifaty.

Isalo Nationaal Park

Het nationale park van Isalo heeft een aantal wandelpaden, waarvandaan je de meest prachtige watervallen en ravijnen kunt zien. Start je wandeling vanuit het dorp Ranohira. Het is de moeite waard ook eens een alternatieve route te doen, in plaats van alleen maar de populaire routes te pakken. Het park is namelijk fantastisch om te bezichtigen. Bezoek hier ook La Maison d'Isalo, een mooi eco-museum, dat zowel voor kinderen als volwassenen de moeite waard is. Het geeft uitleg over de rijke biodiversiteit en de lokale cultuur op het eiland. Nationaal park d'Andohahela en het nationale park d'Ankarafantsika zijn ook een must voor de natuurliefhebber.

Rondom het Locaroschiereiland, dat omgeven wordt door mooie stranden en regenwoud, kun je prachtig kamperen. Ideaal als je van de buitenlucht houdt.

Reizen naar Madagaskar

Je kunt het eiland zowel per boot als per vliegtuig bereiken.Verschillende vliegmaatschappijen uit Europa en Afrika komen hier (vanuit Johannesburg en Nairobi). Air Madagascar heeft vele routes in het land. Vanaf de oostkust van Mauritius, Toamasina, varen boten. Via KILROY kun je eenvoudig een goedkoop vliegticket naar Madagascar boeken. 

Verder zijn er diverse treinverbindingen naar verschillende locaties op het eiland, maar je kunt ook de bus pakken van Toliara naar Ifaty en andersom. Als je de voorkeur hebt aan meer afgelegen plaatsen, wees dan voorbereid op problemen met het vervoer. Het is niet de gemakkelijkste bestemming om te verkennen, maar je zult gegarandeerd worden beloond met haar schone natuur.

KILROY tips

Er gelden een aantal gedragsregels op dit eiland welke reizigers in acht behoren te nemen. Lees je Lonely Planet dus even goed door voor vertrek. De ontbossingen hier zijn een groeiend probleem, dus bedenk je wel even twee maal voordat je iets van houten souvenirs koopt. Hetzelfde geldt voor souvenirs gemaakt van koraal.

Boek je reis naar Madagaskar

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact