Kenia

 

Reizen door Kenia

Reizen door Kenia is populair onder de backpackers. Backpacken door Kenia biedt ontzettend veel mogelijkheden: van een safari door Masai Mara National Park, tot ontspannen op parelwitte stranden. KILROY helpt je graag met het boeken van deze bijzondere reis door Kenia.

 

De Africa Experience in Kenia

Reizen door Kenia staat voor velen gelijk aan comfortabele beachresorts en safari's, maar Kenia heeft veel meer te bieden! Je kunt low-budget rondreizen en genieten van de Afrika experience. Bekijk de zonsopgang op 5000 meter hoogte, ga snorkelen of duiken en leer de lokale cultuur kennen.

Kenia Safari Flamingos Lake Nakuru

Groepsreizen in Kenia

Reizen door Kenia wordt extra leuk als je een groepsreis door Kenia boekt via KILROY. Je reist in een internationale groep met een lokale gids die je alles laat zien wat Kenia zo leuk en bijzonder maakt. Deze rondreis door Kenia is erg populair:

Bekijk hier meer groepsreizen in Kenia

Reizen naar het noorden van Kenia

De reis naar het noorden van Kenia gaat door grote lege woestijngebieden en grillige berglandschappen. Zorg altijd voor voldoende voedsel en water, want tijdens deze lange ritten zie je soms uren of dagen geen teken van leven. De rit naar het noorden wordt beloond met het prachtige meer Turkana ook bekend als de 'Jade Sea'. Het nationale park Lake Turkana staat op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Lake Turknaka Locals Huts

Treinreis naar Nairobi

Vlieg je terug naar Nairobi? Pak dan de trein van Mombasa naar Nairobi: in 14 uur reis je in een comfortabele slaapcabine richting de hoofdstad. Slaap niet teveel, want dan mis je de uitzichten.

Trein In Kenia

Budget in Kenia

Het benodigde budget in Kenia is sterk afhankelijk van hoe comfortabel je wilt reizen. De doorgewinterde lowbudget backpacker kan zich met 10 euro per dag al prima redden, voor een beetje extra luxe moet je rekenen op zo'n 30 euro per dag. Leuke activiteiten zoals safari's en nationale parken in Kenia kunnen een kostenpost zijn, reserveer daar dus voldoende geld voor. Entree voor Masai Mara is voor studenten bijvoorbeeld 40 USD en voor volwassenen 70 USD, daarboven komen nog kosten voor je auto.

Safari in Kenia

Beste reistijd Kenia

Kenia kent een aangenaam klimaat en het is er meestal zo rond de 21 - 24 graden. De beste reistijd voor Kenia is december t/m februari en van juli t/m oktober. Daarbuiten kan er vooral in de namiddag flink wat regen vallen. Het kustgebied heeft een tropisch klimaat en de temperatuur schommelt daar het hele jaar door zo rond de 30 graden. Als je de grote trek wilt meemaken, dan heb je de meeste kans rond juni en juli als de regen stopt en de dieren blijven op de Masai Mara tot en met oktober. De kuddes gaan terug naar Serengeti als het in november weer gaat regenen.

Leap Mara River Masai Mara in Kenia

Visumeisen Kenia

Zorg dat je vóór vertrek goed op de hoogte bent van de visumeisen voor Kenia. KILROY is als reisbureau geen specialist op het gebied van visa en je dient dan ook zelf te zorgen voor de juiste papieren Kenia binnen te komen. KILROY en ISIC werken samen met VisumCentrale. Ben je in het bezit van een ISIC kaart, dan krijg je tot 50% korting op bemiddelingskosten bij het aanvragen van een visum voor Kenia. Bekijk hier de korting van Visum Centrale via ISIC.

Luchtballon in Masai Mara Nationaal Reservaat, Kenia

Kenia combineren met Zambia en Zuid-Afrika

Met dit combinatieticket kan je Kenia combineren met diverse landen in Oost- en Zuid-Afrika. Combineer de bestemmingen op dit ticket met landen en highlights als Tanzania, Kilimanjaro, Zanzibar, de Victoria Watervallen in Zambia en het Kruger Park in Zuid-Afrika.

Combinatieticket Kenia Tanzania Zuid-Afrika

Contact