Australië

Ayers Rock ligt in het 'Northern Territory' en is de grootste monoliet ter wereld
 

Backpacken in Australië

Australië is één van onze favoriete bestemmingen! Australië is een paradijs voor jonge backpackers. Je reist er gemakkelijk rond, je maakt er snel nieuwe vrienden en er zijn enorm veel dingen te zien en te doen. Leer surfen met de locals, ga duiken op het Great Barrier Reef, huur een campervan en reis rond in je eigen tempo. Backpacken in Australië is gewoon top!

KILROY loves Australië

Neem contact met ons op over backpacken in Australië. Onze Travel Specialists hebben Australië zelf ervaren en willen je graag helpen met jouw avontuur!! 

De geweldige sfeer van Australië 

Het Australië gevoel is lastig uit te leggen maar eenvoudig te ervaren. Het is verrassend westers maar dan minder gehaast. Australiërs zijn echte buitenmensen en genieten van het leven. Bereid je dus maar vast voor op vele strandfeesten, BBQ's en chillen in het park. En hou je van lekker eten en drinken? Het land heeft uitstekende wijnen, goed bier en de Australiërs zijn echte experts op het gebied van vlees.

Surfen in Australië

Je kunt niet door Australië backpacken zonder op z'n minst één keer op een surfplank gestaan te hebben. Het is het meest populaire tijdsverdrijf van de Ozzies en de oostkust biedt prachtige plekken om te surfen. Nog nooit gedaan? Leer het dan met een surfcursus in een van de surfcamps aan de oostkust van Australië!

Backpacken in Australië

Duiken in Australië

Ook duiken kan je in Australië op verschillende plekken. Eén van de mooiste plekken is toch wel het Great Barrier Reef. Van een introductieduik tot volledige PADI duikcursussen waarmee je je duikcertificaat haalt - het is allemaal mogelijk en zeker de moeite waard. Tip van ons: wil je gaan surfen of duiken, leer dit dan aan het begin van je reis. Je zult er tijdens de rest van je trip alleen maar plezier van hebben!

Rondreizen in Australië

Er zijn veel routes die je meenemen naar de mooiste plekken van Australië. Backpacken door Australië is extra leuk als je een groepsreis boekt in een internationale groep, met een lokale gids. Deze rondreis door Australië is erg populair:

De populaire oostkust

Backpacken in Australië begint voor de meeste reizigers aan de oostkust van Australië. En dan met name tussen Sydney en Cairns. Op deze route van ruim 2500 kilometer vind je enorm veel plekken waar je echt even moet stoppen (van een paar uur tot een paar dagen). De meeste backpackers die Australië bezoeken doen deze route aan. Velen doen de route óf noordwaarts óf zuidwaarts. Je zult daarom merken dat je op veel plekken andere backpackers tegenkomt waar je een paar dagen ervoor nog een drankje mee hebt gedronken. Populaire plekken langs de Oostkust zijn o.a. Sydney, Byron Bay, Brisbane, Surfers Paradise, Fraser Island, The Whitsunday Islands, Magnetic Island, Cairns, Great Barrier Reef en Cape Tribulation.

Backpacken in Australië - Whitsundays

Het noorden en westen van Australië

Na de kust van het oosten wachten de tropen van het noorden. Ga vooral langs het Kakadu National Park bij Darwin. In tegenstelling tot het drukke, toeristische oosten ervaar je het 'echte' Australische leven in het westen. Je zult er minder backpackers vinden en meer te maken hebben met de ruige natuur en de lokale bevolking. Huur een auto en zorg vooral voor voldoende benzine, je zult op sommige stukken het gevoel hebben dat je alleen op de wereld bent.

Ayers Rock

Boegbeeld van Australië is natuurlijk Ayers Rock of Uluru, zoals de Aboriginals hem noemen. Ayers Rock ligt in het 'Northern Territory' en is de grootste monoliet ter wereld. Deze enorme rotsformatie is niet alleen een toeristische trekpleister, het is voor de Aboriginals een spirituele plek waardoor er een bepaalde mystieke sfeer rondom de rots hangt. Veel backpackers reizen langs Ayers Rock op de route tussen Darwin en Cairns.

Backpacken in Australië - Ayers Rock

Backpacken in Australië

Er zijn verschillende manieren om te backpacken in Australië. De goedkoopste manier is toch wel met de bus. Vooral Greyhound heeft een uitgebreid netwerk en biedt verschillende buspassen. Ben je met z'n tweeën, dan is het echt een aanrader om een campervan te huren. Je hebt hiermee de vrijheid om te gaan en staan waar en wanneer je wilt. Omdat je de kosten deelt, ben je per dag net zoveel kwijt als met de bus. Wil je liever in een kleine groep de mooie plekken gaan verkennen? Kies dan bij KILROY uit meer dan 50 rondreizen en tours waarmee je het beste van Australië zult zien.

Backpacken in Australië met een camper

Vliegen naar Australië

Je vliegt vanaf Amsterdam in 22 tot 25 uur naar Australië. Een hele zit en dan hebben we de stopovers nog niet eens meegerekend. Maar, dan heb je ook wat. Via onze website boek je overigens zonder administratiekosten gemakkelijk de goedkoopste vliegtickets naar alle populaire steden zoals Sydney, Melbourne, Cairns, Perth en Darwin. En speciaal voor jongeren en studenten hebben we flexibele jongeren en studententickets naar Australië.

Budget voor backpacken in Australië

De levensstandaard in Australië is vergelijkbaar met die van Nederland. Maandelijks kun je ongeveer rekenen op zo'n 1600 a 2000 euro. Het ligt er natuurlijk maar net aan hoe creatief je bent, reis bijvoorbeeld samen met mede-backpackers die een auto bezitten en deel de brandstofkosten. Gezamenlijk eten tijdens het backpacken door Australië scheelt ook veel geld!

Backpacken in Australië - Sydney

Beste reistijd

Australie ligt "down under" en de seizoenen zijn dus tegengesteld aan die van ons. Als het bij ons winter is, is het in Australië zomer. In het noorden kun je het beste buiten het regenseizoen reizen, dus van mei t/m november. Buiten het regenseizoen is het hier tropisch warm. De minste kans op regen in het zuidoosten heb je van september t/m december.

Werken en studeren in Australië

Wil je tijdens het reizen ook wat geld verdienen, dan kun je met een Working Holiday visum aan het werk in Australië. Er zijn verschillende baantjes waar je als backpacker zo aan de slag kunt. Niet altijd goed betaald, maar het gaat uiteindelijk om de ervaring.

Ben je student en wil je graag studeren in Australië, dan kunnen wij je daarbij helpen. KILROY helpt je graag bij het vinden van een passende studie én met de gehele aanmeldingsprocedure bij een Australische universiteit.

Contact