Great Barrier Reef

In Australië kun je's werelds grootste en mooiste koraalrif ontdekken
 

Duiken in het Great Barrier Reef

Het Great Barrier Reef is een van de plekken in Australië die duikers en snorkelaars niet mogen missen. Behalve duiken is er nog veel meer te beleven in dit gebied. Boek je tour, duikcursus en reis naar het Great Barrier Reef bij KILROY.

In Australië kun je 's werelds grootste en mooiste koraalrif ontdekken. De 900 eilanden en ongeveer 2500 individuele riffen strekken zich uit over 2.600 kilometer en liggen in de Koraalzee aan de kust van Queensland. Dit enorme rif is een droom die uitkomt voor alle duikers en snorkelaars. Het leven in zee is zo divers en kleurrijk en de decors onderwater zijn spectaculair! Boek hier jouw duikcursus en duikpakketjes naar het Great Barrier Reef
 
Het Great Barrier Reef staat met recht op de werelderfgoedlijst van het UNESCO en een groot deel van het rif wordt beschermd door het Great Barrier Marine Park. In het rif leven dolfijnen, walvissen en verschillende soorten schildpadden net als vissen met alle kleuren van de regenboog. Onderwaterfoto's zijn een geweldig aandenken, dus neem je camera mee!

Tours naar the Great Barrier Reef

Airlie Beach is een goede uitvalsbasis om de Whitsunday Islands en het Great Barrier Reef te bezoeken. Airlie is een kleine stad met slechts één straat en veel backpackers. Net als Cairns heeft de stad geen echt strand, maar verrassend mooi nagemaakte lagunes waar je kan ontspannen, zwemmen of een barbecue geven bij een van de gemeenschappelijke grills. Vanuit deze steden vertrekken de meeste avontuurlijke trips van KILROY. Je kan alleen het rif bekijken als je deelneemt aan een tour. Je kan een eenvoudige dagtrip nemen, maar live-aboards zijn meer aan te raden, dan hoeft je niet na te denken over het vinden van een hotel. Een live-aboard is een comfortabel schip waar je goed eten krijgt en een slaapplek. Je kan hier gemakkelijk een paar dagen op spenderen. Meestal varen de schepen langzaam naar een nieuwe bestemming, zodat je op veel plaatsen kan duiken. Ook als je gaat snorkelen kun je veel van het rif zien, als je geluk hebt spot je zelfs ongevaarlijke haaien en de grappig uitziende Potato kabeljauw. Op het zonnedek van het schip kun je lekker zonnebaden en uitrusten. Ook als je niet kan duiken is een live-aboard een heerlijk ontspannende ervaring!

Na het duiken

Als je genoeg gedoken hebt zijn de Whitsunday Islands een perfecte bestemming. Deze eilanden wil iedere Australiër minstens een keer gezien hebben. De fijne witte zandstranden zijn gewoon super. De Whitsunday Islands liggen op ongeveer 8 uur van Cairns en je kan ze het beste verkennen met een zeilboot. Raging Thunder heeft veel goede schepen en tours.

Cape Tribulation

In de buurt van Cairns ligt Cape Tribulation. Hier beginnen veel wandelingen door het regenwoud; boek bijvoorbeeld de eendaagse Cape Tribulation 'Go Wild'-adventure trip om dit wildreservaat op de beste manier te ontdekken!

Vanuit Cairns vertrekt ook de dagtrip naar Tully River. Alleen echte avonturiers durven te raften op deze rivier! Het afgelegen Fitzroy Island kun je het beste ontdekken met de kayak en je snorkelset. Mis dit prachtige eiland niet! KILROY geeft je advies over alle Great Barrier Reef tours en reizen.

Great Barrier Reef - duiken en snorkelen

Het Great Barrier Reef is de perfecte plaats om te duiken en snorkelen. Het leukste is een meerdaagse trip op een live-aboard; hier geniet je van een zorgeloze en ontspannen vakantie! Op deze schepen kun je vaak ook een Padi Open Water cursus volgen. KILROY heeft betaalbare deals; tijdens de Raging Thunder trip leer je duiken in 5 dagen! Bekijk onze website voor nog meer duiktrips in Australië.

Het Great Barrier Reef bestaat uit meer dan 400 soorten koraal en 1500 soorten vissen. Een exotischer onderwaterleven vind je nergens! Het rif is enorm en in ieder deel kun je weer andere dingen zien, dus plan je trip zorgvuldig. Het Great Barrier Reef is geschikt voor beginnende, maar ook voor meer ervaren duikers.

Verantwoord toerisme

Het Great Barrier Reef wordt bedreigd door het toerisme, klimaatverandering en een verbleking van koraal. Als reiziger kun je het koraal beschermen door er voorzichtig mee om te gaan, niets aan te raken en het koraal vooral niet mee te nemen. Vissen mogen niet gevoerd worden en pas op met je flippers!

KILROY's tips

Vaak is een trip duurder als je die ter plekke boekt dan wanneer je deze vooraf via KILROY boekt. Wees er op tijd bij want de schepen worden snel volgeboekt, zeker in het hoogseizoen.
 
Als je je reis gaat plannen, bedenk dan dat de regen de helderheid van het water kan beïnvloeden. December en januari zijn goede tijden om te gaan, afgezien van de warmte. Via KILROY krijg je de beste reistips, de goedkoopste vliegtickets, trips en accommodaties, dus wacht niet langer!

Boek je reis naar Great Barrier Reef

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact