Brisbane

Niemand komt helemaal uit Europa, zonder zich te verheugen op al die vreemde Australische dieren waar iedereen het altijd over heeft!
 

Reizen naar Brisbane

Australiërs hebben de gewoonte om woorden af te korten en zo ook plaatsnamen. Dus als je er een beetje bij wil horen, dan heb je het niet over Brisbane, maar over Brissie! Of, misschien wel beter nog, over 'the 200 kilometre city'. 200 kilometer uitgestrekte stranden, laid-back surf dorpjes, goeie partyspots en een helder blauwe zee, met in het midden een bruisende metropool. Tel daar meer dan 250 dagen zon per jaar bij op, en je hebt alle ingrediënten voor een mooie tijd in Brisbane!

Wat te doen in Brisbane?

Oké, je bent ingecheckt in je accommodatie, je spullen laat je achter en je stapt de zonnige straat in. Waar begin je? Wat is er te zien en te doen? Te veel om op te noemen! Dus als je maar beperkt de tijd hebt, moet je je dagen zorgvuldig indelen! Voor wie niet kan kiezen.. dit zijn onze hoogtepunten! 

Flaneren op de South Bank

Om te beginnen moet je zeker wat tijd doorbrengen op South Bank in het centrum van de stad. Omdat Brisbane geen eigen strand heeft hebben ze hier, op de oever van de rivier, zelf een strand gemaakt. Je kunt hier heerlijk relaxen, zwemmen in de lagune, lunchen bij een van vele restaurants en cafés of flaneren op de boulevard tussen de hippe vrouwen, spelende kinderen en gebruinde skaters. 's Avonds kun je op South Bank gebruik maken van één van de tientallen openbare barbecues: koelboxje mee, 'shrimps on the barbie' en uitzicht over de verlichte skyline van Brissie.... veel beter wordt het niet! 

Foto's maken vanaf Mount Coot-tha 

Voor het beste uitzicht over deze prachtige stad moet je zeker tochtje naar Mount Coot-tha maken! En vergeet je camera niet: het uitzicht over de rivier die door de stad meandert, de strakke lijnen van de snelwegen, en de indrukwekkende skyline staan garant voor de mooiste plaatjes! 

Knuffelen met een Koala

Niemand komt helemaal uit Europa, zonder zich te verheugen op al die vreemde Australische dieren waar iedereen het altijd over heeft! Als je niet veel tijd hebt is Lone Pine Koala Sanctuary een echte aanrader. Je kunt hier koala's vast houden, kangoeroes voeren en allerlei gevaarlijke Australische reptielen bekijken, zonder dat je daarvoor de stad uit hoeft. Als je wat meer tijd hebt kan je een tripje maken naar de bekende Steve Irwin Zoo, dat op een paar uur rijden van Brisbane ligt. Alleen al voor de spectaculaire krokodillenshow zeker de moeite waard! 

Stappen in Brunswick Street Mall 

Voor een goede avond stappen en mingelen met de 'Aussies' moet je in Brunswick St. Mall zijn, in het centrum van Fortitude Valley. Hier vind je veel cafe's, goeie restaurants, live muziek en hippe clubs. Ook in de wijk West End hangt een levendige multiculturele sfeer, met bewoners van over de hele wereld. Hier vind je langs Boundary Street en de daar omheen gelegen straatjes tientallen gezellige restaurantjes, take-aways en cafés waar je tot diep in de nacht kunt blijven hangen! 

Surfen op Straddie 

Als je de drukte van de stad wilt ontvluchten zit je binnen een uur op de ferry naar North Stradbroke Island (voor locals natuurlijk 'Straddie')! Hier kun je eventjes helemaal bijkomen op hagelwitte stranden, een duik nemen in de blauwe zee, surfen op de huizenhoge golven, wandelen langs de rotsachtige kustlijn, sandboarden in de zandduinen, of op avontuur in het onbegaanbare zuidelijke deel met een 4WD. 

Ben je op Straddie weer even helemaal tot rust gekomen? 's Avonds duik je weer net zo makkelijk het bruisende stadsleven in van downtown Brissie! 

En dit is nog maar een kleine greep uit alle spannende, interessante, indrukwekkende en zonnige activiteiten die Brisbane de bezoeker te bieden heeft! Het enige wat we kunnen zeggen: Go enjoy some fun in the sun before it's too late! 

Contact