Broome

Cable Beach is een uitgestrekt strand van 22 kilometer. Alleen op de wereld!
 

De parel Broome

Broome ligt aan het puntje van een schiereiland van ongeveer 15 kilometer lang en is omringd door de Indische Oceaan. Broome is een bestemming waar je heerlijk kunt genieten van een tropisch klimaat, prachtige stranden en kustlijn. De sfeer in het afgelegen Broome is erg relaxed en easygoing, met een leuke mix van cultuur en een pracht van een natuur.

Activiteiten in Broome

Broome is een relaxt dorpje in de regio Kimberley. Broome en Kimberley staan bekend om de parelkwekerijen, bij Cygnet Bay kun je de grootste parel ter wereld bekijken. Ook biedt de zee bij Broome ontzettend veel leuke activiteiten. Denk hierbij aan diepzee vissen, duiken en als het eb is kun je dinosaurus voetafdrukken zien! En wat is er nou leuker dan een zonsondergang te bekijken tijdens een tocht op een kameel?

De bultrugwalvissen migreren tussen juni en oktober naar de warme wateren van Broome om hun kalf te krijgen, een mannetje op te pikken en met zijn drietjes weer terug te zwemmen naar het koude Antarctica.

Cable Beach in Broome

Cable Beach staat bekend als het mooiste strand van Broome. Een zandstrip van 22 kilometer lang met wit zand en blauwe wateren dat zo afgelegen ligt dat er bijna niemand is. Je mag met je 4 wheel drive op het strand en vindt dan zo een plekje helemaal voor jezelf.

Beste reistijd Broome

Broome heeft een droog seizoen en een regenseizoen. Het droge seizoen is van april/mei tot september/oktober en je kunt de hele dag prachtig weer met blauwe luchten en aangename temperaturen verwachten. In oktober/november is het nog steeds er warm en begint het met regenen en onweren. Januari en maart staan bekend om de cyclonen en ontzettend veel regen. Naast het weer zijn er andere factoren waar je rekening mee moet houden. De walvissenmigratie is bijvoorbeeld tussen juni en oktober en het zou zonde zijn dat te missen. Een ander puntje zijn de aanwezigheid van (erg) giftige kwallen in het regenseizoen tussen november en mei. Let dan goed op waar je wel en niet kunt zwemmen.

Boek je reis naar Broome

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact