Sydney

Gezien en gezien worden op het beroemde Bondi Beach
 

Reizen naar Sydney

Sydney is voor veel reizigers de startplaats voor hun reis door Australië. Het is een bruisende stad met veel internationale invloeden, een warme atmosfeer en veel bekende en minder bekende bezienswaardigheden. Het wemelt er van de backpackers en er zijn leuke hostels genoeg. Fun starts here - no worries mate!

Sydney, de meest populaire stad in Australië, is een stad in de overtreffende trap. Het charisma van de stad is aanstekelijk, verleidelijk en zit vol verassingen. Het befaamde Sydney Opera House en de Harbour Bridge zijn indrukwekkend en de haven zelf is druk en levendig. Wil je een spannend begin van jouw Australië-avontuur boek dan een tour waarbij je bovenop de Harbour Bridge klimt; de ervaring en het uitzicht zijn fantastisch!

Sydney betovert je met haar open atmosfeer en een ongekende keuze in activiteiten. Deze stad is een centrum voor reizigers van over de hele wereld, omdat velen hier neerstrijken tijdens hun wereldreis op weg naar Azië of andere bestemmingen in Oceanië.

Sydney is een soort mini-Australië. Dichtbij liggen de Blue Mountains die je absoluut moet zien, inclusief de wilde kangoeroes die hier rondspringen. Midden in de stad vind je ook wilde dieren in het Wildlife World en in het Sydney Aquarium. Hier kun je veilig kennis maken met kangoeroes, koala's, wombats, giftige slangen en spinnen, haaien en schildpadden.

Stranden

Sydney kent een aantal stranden. Zo heb je het populaire Bondi beach, bekend van tv, tijdschrijften en wat eigenlijk niet. Hier is het zien en gezien worden terwijl de surfers hun ding doen. Manly Beach is slechts een kort boottripje vanaf Sydney Harbour en vecht met Bondi om de titel 'populairste strand van Sydney'. Op Manly beach vind je een lange boulevard waar je heerlijk kunt relaxen. Iets meer laidback ten opzichte van Bondi.

Iets zuidelijker in de stad ligt Coogee beach. Een mooi strand met boulevard en voor wandelaars ideaal te combineren met de populaire wandelroute van Bondi naar Coogee. Deze wandeling duurt, afhankelijk van het aantal keren uitrusten en kodak momentjes op andere stranden en uitkijkpunten, ongeveer 2 uur. Heb je even tijd in je drukke schema, dan is het zeker een aanrader.

Waarom Sydney?

Er zijn maar weinig redenen te bedenken om niet naar Sydney te gaan. Wil je skiën? Dat kan in de nabij gelegen Snowy Mountains. Wil je walvissen bekijken? Dat kan met verschillende excursies vanuit Darling Harbour. Hou er wel rekening mee dat deze trips allebei seizoensgebonden zijn. Maar de stranden zijn het hele jaar door toegankelijk, de haven en centrum van de stad op elk moment van de dag levendig, de vele parken het hele jaar door groen. En zoals de Sydneysiders zelf zeggen: "There's no place like Sydney!".

Accommodatie in Sydney

Maar Sydney is natuurlijk niet alleen zo populair door het mooie weer en de stranden. Backpackers willen zo goedkoop mogelijk reizen en de overvloed aan hostels zorgt voor vele goedkope en funky verblijfplaatsen. Vooral in King's Cross, Bondi Beach, Darlinghurst en het centrum vind je leuke hostels om meerdere nachten te crashen.

Contact