Darwin

Voor de krokodillen moet je naar Kakadu National Park
 

Reizen naar Darwin

Darwin is de hoofdstad van het Northern Territory, telt 90.000 inwoners en bruist van de energie en activiteiten. De stad is vooral bekend vanwege het nabij gelegen Kakadu National Park en heeft een verrassend aantal leuke bars en restaurants.

Aangezien Darwin zeer dicht tegen Azië ligt, gebruiken veel reizigers deze stad als begin- of vertrekpunt tijdens hun reis vanuit of naar bestemmingen als Singapore, Hong Kong, Java en Bali. Mede hierdoor is het een komen en gaan van backpackers. Handig hierbij is dat Darwin daardoor een goede plek is om je auto te (ver)kopen of huren.

National Parks in Darwin

De reden dat Darwin zo'n populaire stad is komt voornamelijk door het nabij gelegen, 20.000 vierkante kilometer tellende, Kakadu National Park. Het is het populairste park van Australië en een 'must see' voor elke reiziger. Hier is Crocodile Dundee opgenomen en als je ook maar een beetje geïnteresseerd bent in de Australische flora en fauna (denk aan krokodillen) dan is dit de plaats om heen te gaan!

Naast Kakadu National Park zijn er nog meer parken in de omgeving te vinden. Eén daarvan is Litchfield Park. Dit park is de favoriete dagtocht van de lokale bewoners. Het is kleiner dan Kakadu, maar veel dichter bij de stad. Vraag ernaar in je hostel.

Crocodylus Park is een park met inheemse dieren zoals leeuwen, apen en busladingen vol krokodillen. Leuk voor kinderen, maar niet te vergelijken met een echte krokodillensafari in de wildernis. Toegang is ongeveer 15 euro.

Eten & drinken in Darwin

Restaurants vind je in alle prijsklassen, vaak met uitgebreide maaltijden voor goede prijzen. Een aanrader: bestel eens de Barramundi vis, de favoriet van veel lokale sportvissers.

Christos aan Michael Street is één van de beste zeevruchtenrestaurants in Darwin en biedt hoofdgerechten aan voor redelijke prijzen. Voor de backpacker op budget is er in het havengebied een goedkopere variant 'The Wharf Precinct' - fantastische visgerechten voor minder dan de helft van de prijs. Wil je na het eten nog stappen, dan moet je in Mitchell Street zijn. Hier vind je het overgrote deel van het nachtleven van Darwin.

Meer bezienswaardigheden

Naast de parken buiten de stad vind je in de stad zelf nog meer bezienswaardigheden welke tijdens je verblijf in Darwin leuk zijn om te bezoeken. Zo vind je er o.a. musea en kunstgaleriëen van het Northern Territory. Hier hebben ze tentoonstellingen over de inheemse kunst evenals een tentoonstelling over de Orkaan Tracy die de gehele stad in 1974 verwoestte. En jawel, gratis toegang.

Stranden in Darwin

Darwin heeft, misschien tegen de verwachting in, ook een aantal grote stranden. Zoek je in de hitte wat afkoeling? Breng dan je harnas mee, want er zwemmen het hele jaar door zoutwaterkrokodillen en haaien. En alsof dat niet genoeg is, zijn er tussen november en maart ook dodelijke kwallen te vinden.

Klimaat in Darwin

Als je van warmte houdt, dan zit je hier goed! Zelfs in de winter ligt de temperatuur dagelijks rond de 30 graden. Hoewel Darwin aan zee ligt, zijn er in de buurt van het centrum geen stranden. Daarvoor moet je een flinke wandeling maken, de bus pakken of een eigen auto regelen. Mindil Beach ligt iets buiten het centrum en is een relaxte plek om lekker bij te komen of juist om te watersporten. Denk eraan dat je het hele jaar kunt zwemmen, tussen oktober en mei zwemmen hier veel kwallen en die wil je niet tegenkomen!

Contact