Adelaide

Adelaide is een relaxte stad gelegen in een groene omgeving. Adelaide is dé stad van de festivals!
 

Festivals in Adelaide

Adelaide is de perfecte mix tussen oude historische gebouwen tot moderne architectuur, parken waar je kunt relaxen en heerlijk eten en wijn uit de regio. Adelaide wordt ook wel de stad van de festivals genoemd.

Activiteiten in Adelaide

De activiteiten in Adelaide zijn neverending. Bekijk de reuzenpanda's in de dierentuin of struin over het strand. Bezoek het Northern Terrace en de overvloed aan oude gebouwen  verborgen tussen de moderne architectuur en memorials, beelden en pleinen. Ga lekker shoppen in Rundle Mall. Beklim de vuurtoren van Colonel Light en geniet van de heerlijke chocola bij Haigh's Chocolates. Het Tandanya Aboriginal Institute is een volledig door Aboriginals gerund instituut en je komt hier alles over de rijke cultuur te weten.

Festivals in Adelaide

De festivals in Adelaide trekken jaarlijks veel toeristen. Het begint al vroeg in het
jaar met het Fringe festival (februari/maart), dit festival geeft je 4 weken lang plezier met optredens, films, markten en kunstprojecten.Aansluitend is het Adelaide Festival en WOMAdelaide. Maart wordt dan ook wel 'Mad March' genoemd. In juni is het lachen geblazen met het Cabaret Festival, SALA is in augustus en dan staat Adelaide in het teken van kunst. De gitaarliefhebbers vinden het geluk met het Adelaide International Guitar Festival (augustus). Dan hebben we nog OzAsia in september en Feast in november. Het Come Out Festival en het Adelaide Film Festival zijn elke twee jaar.

Ontdek de outback vanaf Adelaide

Vanaf Adelaide kun je door de outback van Zuid-Australië reizen. Je rijdt langs de wateren van Spencer Gulf met het bergachtige Flinders Range op de achtergrond. De rode gloeden van de Australische Outback en het wilde ruige landschap zijn perfect om te wandelen, te kamperen en wilde dieren te spotten. De Aboriginals woonden bij Port Augusta en hebben prachtige rotstekeningen in de grotten van Yourambulla, Arkaroo en Sacred Canyon gemaakt.

Beste reistijd Adelaide

De zomermaanden december en januari kan het erg heet worden, dus smeer je goed in. Deze periode is het ook zomervakantie in Australië en zal het dus wat toeristischer zijn. De festivals beginnen in maart en april, de dagen zijn nog warm en 's avonds koelt het af. In mei begint het meer te regenen en juni is de natste maand in Adelaide. De winters in Adelaide zijn niet heel erg koud, maar gaan wel gepaard met veel regen. Neem dus even een regenjas mee. De lente begint in september en loopt tot november. Bekijk voordat je Adelaide bezoekt ook eens welke festivals er zijn!

Boek je reis naar Adelaide

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact