Tasmanië

Natuur in Tasmanië
 

Reizen naar Tasmanië

Er zijn veel mensen die door Australië reizen zonder een bezoek te brengen aan het eiland Tasmanië en dat is zonde! Het eiland ten zuiden van de staat Victoria staat bekend om haar mooie natuur en interessante geschiedenis en cultuur. Boek je reis naar Tasmanië via KILROY.

Als je eenmaal in Australië bent is het zeker aan te raden om ook het meest zuidelijke punt van het land te bezoeken; het prachtige eiland Tasmanië. Dit eiland is wat flora en fauna betreft compleet anders dan Australië en maar liefst 40% van het eiland bestaat uit beschermd gebied. Hier vind je ruige wildernis, fascinerende landschappen, en veel wilde dieren. Dit eiland staat bekend om de vele koala's en kangaroes die er leven. De steden in Tasmanië hebben een rijke historie, maar zijn tegelijkertijd erg bruisend en trendy.

Avontuurlijk Tasmanië

Je zal je niet snel vervelen in Tasmanië. Er zijn relatief maar weinig toeristen die dit eiland bezoeken en dat is een verademing na een reis over het Australische vasteland. Dat wil zeggen dat je het eiland rustig kan verkennen en ongestoord kan genieten van de ongerepte natuur en bezienswaardigheden. Ga bijvoorbeeld eens wandelen in de bush, fietsen, raften of kayakken. Geniet in alle rust van de wilde, Tasmaanse natuur!
 
De beste wandelroutes door het bos liggen in het midden van het eiland. Wandel bijvoorbeeld de 65 kilometer lange Overland Track via Cradle Mountain-Lake en St Clair National Park. Deze wandeling duurt zes dagen en is een geweldige ervaring! Zo ga je back to basic in de ongerepte natuur van Tasmanië. Hou er wel rekening mee dat de weersomstandigheden van uur tot uur kunnen veranderen, dus pak je tas zorgvuldig in.
 
Ook het Freycenet National Park in de buurt van het stadje Coles Bay aan de oostkust van Tasmanië is een aanrader. Dit park staat bekend om de prachtige, bijna roze granietrotsen. De ongerepte stranden en baaien zorgen voor veel mooie wandelroutes langs de kust.

De oostkust van Tasmanië

De hele oostkust van Tasmanië is bezaaid met charmante kustplaatsen, fijne zandstranden en schitterende uitzichten over de rotskust. Wij hebben de leukste accommodaties uitgezocht, zodat jij er voordelig en goed kunt overnachten. Naast Freycenet National Park is de prachtige Wine Glass Bay een aanrader. En vergeet Mt. William National Park niet, wat aan de noordoostkust ligt.

Hobart en Port Arthur

Hobart is de belangrijkste stad van Tasmanië en een van de historische plaatsen aan de oostkust. Hobart is de op één na oudste stad van Tasmanië en heeft veel trendy cafés, grote festivals en hippe bars. Mt. Wellington ligt in de buurt en aan de andere kant ligt de zee. Als je in Hobart bent en je wil een dagje aan zee doorbrengen, dan is Seven Mile Beach een aanrader.
 
Als je in het zuidoosten van Tasmanië bent, is Port Arthur een mooie plek om te bezoeken. De historie van deze stad gaat terug tot de tijd dat veroordeelden tot de eerste bewoners van Australië behoorden. Het is goed te merken dat deze stad vroeger gebruikt werd als strafkamp. De plaats heeft iets sombers en verdrietigs, maar is ook heel erg boeiend.

West-Tasmanië

Je hebt het 'echte' Tasmanië nog niet ervaren als je niet in het westen bent geweest. Het grootste gedeelte van deze regio is wild en ongerept en niet alle plaatsen zijn even gemakkelijk te bereiken. Het westen van Tasmanië is een uniek deel van Australië, met name omdat hier erg weinig toeristen komen, in tegenstelling tot de rest van Australië.

Als je in deze hoek van Tasmanië bent dan is het prachtige Franklin-Gordon Wild Rivers National Park een aanrader. Hier kun je geweldig raften, klimmen en wandelen. De diepe kloven en het ondoordringbare regenwoud zorgen voor een bijzonder landschap. In het noordelijke gedeelte van het park lopen ook een aantal mooie wandelpaden.
 
En dan is er nog het prachtige Southwest National Park, wat een groot deel van zuidwest Tasmanië beslaat. Dit park is erg mooi, vooral dankzij het ongerepte regenwoud en de gigantische bomen die er groeien. Hier staan enorme rubberbomen, oude dennen, prachtige varens en overal groeit mos. En dan is er nog het uitzicht op de besneeuwde bergtoppen die worden weerspiegeld in de bergmeren en in de zomer zie je een overvloed aan prachtige wilde bloemen.
 
En alsof je camera nog geen overuren maakte, zijn er wilde rivieren, woeste ravijnen en prachtige watervallen in dit park. Southwest National Park is gewoon geweldig; één van de mooiste, meest ongerepte en meest afgelegen plaatsen ter wereld. Je trip naar Tasmanië zal een onvergetelijke ervaring worden en zelfs één van de hoogtepunten van jouw reis door Australië. Daarom zeggen wij: ga voordat het te laat is!

Boek je reis naar Tasmanië

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact