Melbourne

Om vrolijk van te worden, het kleurrijke Brighton Beach
 

Reizen naar Melbourne

Wat Melbourne zo speciaal maakt? Wat dacht je van de 15 topfestivals die jaarlijks zijn. Festivals met de meest uiteenlopende thema's, van muziek, film en theater tot voedsel, bier en wijn- je zegt het maar en ze hebben het. Deze stad leent zich perfect om uit te gaan, te genieten van een goed diner. Dus gewoon gaan en genieten!

Veel reizigers vinden de voorsteden het allerbeste van Melbourne. In Port Melbourne vind je een spannende mix van Victoriaanse terrassen en moderne architectuur. Overal zijn restaurantjes, bars en cafes, en als we overal zeggen dan bedoelen we ook echt OVERAL! In plaats van grote moderne winkelcentra vind je hier kleine gezellige winkeltjes.

St. Kilda

5 kilometer, of 15 minuten met de metro vanaf het centrum ligt een absoluut Backpackers Walhalla St. Kilda. Ga naar Luna Park Tivoli, de grote bars, nachtclubs of ontspan heerlijk tijdens een wandeling over het strand.

Je kunt je letterlijk een weg eten door Acland Street, waar je wordt bedolven onder de taarten en andere lekkernijen. Een take-away muffin is perfect als je wilt genieten van de markten en het entertainment op straat. St. Kilda is een van de hipste gebieden in Australië, en natuurlijk de geboorteplaats van Base Backpackers, de populairste hostelketen.

Carlton

Een wijk in Melbourne op ongeveer 10 minuten lopen van het centrum. Carlton Gardens, Mebourne Museum en de legendarische Brunswick Street zijn hier zeker een bezoekje waard. Daarnaast heeft de IMAX-bioscoop in Carlton 's werelds grootste beeldscherm.

Winkelen in Melbourne

Naast een aantal mega-grote winkelcentra, zijn er unieke mogelijkheden voor de liefhebbers om te winkelen. Ga eens naar de wonderlijke Chapel Street, het enige dat je hier kan stoppen is het bestedingsbudget op je creditcard…

Van design tot afzetmarkten en goedkope winkels, en niet te vergeten de kleine en charmante boetiekjes met waarschijnlijk 's werelds beste service, je vindt het hier allemaal! Chapel Street is ongeveer 5 km van het centrum van Melbourne. En ben je moe van het shoppen? Ga dan op zoek naar de Australische sterren als Leyton Hewitt en Kylie Minogue die je hier 'gewoon' tegen het lijf kan lopen.

Wat velen als beste in Melbourne beschouwen zijn de omliggende voorsteden. In Port Melbourne, vindt u een spannende mix van Victoriaanse terrasjes en moderne architectuur. In plaats van grote winkelcentra hier zijn de straten vol met kleine, gezellige winkeltjes. Je kan hier ook erg leuk overnachten. Wij hebben alvast de leukste hostels voor je op een rijtje gezet!

Eten in Melbourne

Melbourne is een multiculturele stad, verdeeld in gebieden zoals Chinatown, Little India, Little Italy en de Griekse blok. Je kan hier dan ook eten uit alle windstreken van de wereld vinden…enjoy!

Melbourne voor natuurliefhebbers

In welke richting je ook gaat, rijd gewoon een uurtje van Melbourne en je vindt het prachtige landschap dat zo typerend is voor Australië. In de bergen kan je skiën en/of snowboarden, of heerlijk fietsen en wandelen door de prachtig groene en weelderige nationale parken. En waarom zou je niet gaan surfen of beachvolleyballen op de mooie en vooral eindeloze stranden? Ga naar Melbourne en beleef het op je eigen manier!

Boek je reis naar Melbourne

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact