Perth

Omdat Perth aan de Indische Oceaan ligt, vind je hier de perfecte combinatie van een bruisend stadsleven en een ontspannen strandvakantie
 

Reizen naar Perth

Perth is de hoofdstad van de West-Australië, de grootste en minst bevolkte deelstaat van Australië. De stad heeft ongeveer 1,5 miljoen inwoners en is gezegend met een heerlijk warm en droog klimaat. Perth is de meest afgelegen grote stad ter wereld, de sfeer is er relaxed, de stranden hagelwit en de mensen supervriendelijk. Het is dan ook onbegrijpelijk dat je er zo weinig toeristen ziet! Voor jou alleen maar fijn natuurlijk, want dat betekent dat je deze fantastische stad helemaal voor jezelf hebt!

Een grote stad aan het einde van de wereld 

Als je Perth binnenkomt, na dagen of weken door West-Australië gereisd te hebben, voelt het een klein beetje alsof je aan het eind van de wereld beland bent. Perth begint waar de Outback ophoudt en het ligt zó ver van andere grotere steden verwijderd, dat je bijna vergeten bent hoe het voelde om in een grote stad te lopen. 

Maar gelukkig kost het geen enkele moeite om te acclimatiseren en je voelt je binnen de kortste keren helemaal thuis in deze prachtige stad. Juist omdat Perth zo afgelegen ligt, hangt er een extreem ontspannen sfeer, zoals in een klein dorpje. Het is een charmante en uitnodigende moderne stad, met een geheel eigen karakter. Het heeft geen Opera House of vergelijkbare toeristische highlights, maar toch betovert het elke bezoeker met zijn strakblauwe hemel, groene parken, mooie straten, aardige mensen en relaxte sfeer. Pas maar op: als je eenmaal in Perth geweest bent, wil je er nooit meer weg! 

Swan River, Kings Park en Hay Street

Dwars door Perth loopt de Swan River, die vernoemd is naar de zwarte zwanen die kenmerkend zijn voor de regio. Aan de oevers van de rivier liggen een aantal heerlijke parken, waar niemand de verleiding van het zachte gras en de stralende zon lijkt te kunnen weerstaan.. Hier zie je altijd mensen picknicken, voetballen of lekker ontspannen in de zon. Ook de botanische tuinen en uitgestrekte grasvelden in Kings Park lenen zich uitstekend voor dit zelfde doel. En als je er toch bent moet je zeker even een wandeling naar Mount Eliza maken, hier heb je een fantastisch uitzicht over de skyline van Perth!

Voor shoppen, cafe's en entertainment moet je in Hay Street en Murray Street zijn. Hier vind je ook een levendig en bruisend uitgaansleven, met tientallen restaurants, hippe barretjes en gezellige cafés. 

Uitgestorven stranden aan de Indische Oceaan

Omdat Perth aan de Indische Oceaan ligt, vind je hier de perfecte combinatie van een bruisend stadsleven en een ontspannen strandvakantie. Het ene moment sta je nog midden in een drukke winkelstraat, het volgende moment lig je op een prachtig strand aan het heerlijke heldere water van de Indische Oceaan. Ook het nabijgelegen Rottnest Island heeft fantastische uitgestorven stranden, en dat is het tripje zeker waard! Als je iets verder naar het zuiden gaat kom je veel mooie stranden tegen, die vooral bekend zijn vanwege de 'tamme' dolfijnen die daar vlak bij de kust komen! In Bunbury bijvoorbeeld, komen de dolfijnen elke ochtend naar het strand en kun je ze zelf voeren! 

Wijn proeven! 

Als je nog verder naar het zuiden trekt, worden de stranden alleen maar mooier en mooier! 300 kilometer te zuiden van Perth ligt bijvoorbeeld het prachtige Margaret River. Hier vind je niet alleen adembenemende stranden, maar ook de beste wijngaarden van Australië. De combinatie van de meest heerlijke wijnen, hagelwitte stranden en een helderblauwe zee maakt je reis helemaal perfect... 

Maar ook dichter bij Perth vind je een aantal mooie wijngaarden. Je kunt bijvoorbeeld vanuit de stad een dagtrip maken naar de wijngaarden van Swan Valley. Tussendoor stop je bij verschillende boerderijen om de beste lokkale wijnen te proeven, en sla dan vooral de heerlijke Houghton Wijnen niet over, dit zijn de echte klassiekers van dit gebied! 

Het Aquarium en de Art Gallery

In Hillarys Boat Harbour ligt het grootste en misschien wel het meest indrukwekkende aquarium ter wereld. De hoofdattractie van het aquarium is wel de glazen tunnel van maar liefs 98 meter lang, midden door de onderwaterwereld van de Indische oceaan. Overal waar je kijkt zie je haaien, schildpadden, manta-roggen, vissen in alle kleuren van de regenboog en nog veel meer! Het is een fascinerende ervaring om aan alle kanten omringd te zijn door zeeleven, het is alsof je op de bodem van de oceaan loopt.

Ben je uitgekeken op de onderwaterwereld? Dan kun je goed bijkomen in de prachtige Art Gallery of Western Australia. Hier kun je onder andere één van de mooiste collecties Aboriginal kunst van Australië bekijken! Dat mag je niet missen!

Boek je reis naar Perth

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact