Byron Bay

Deze afslag mag je niet missen als je zin hebt in relaxen of surfen!
 

Backpacken in Byron Bay

Byron Bay in Australië is echt een plaatje. Je reis naar Australië is niet compleet zonder een bezoek aan Byron. Byron Bay ligt het meest oostelijke punt van het vaste land van Australië en met meer dan 30 kilometer aan strand is het een walhalla voor backpackers!

Byron Bay is een bruisend stukje aarde: de uitgestrekte stranden met de bijbehorende activiteiten, de ontspannen sfeer, de alternatieve cultuur en de vele festivals zorgen er zeer waarschijnlijk voor dat je langer dan gepland in Byron Bay verblijft.

Zon, zee en strand in Byron Bay

De zee bij Byron Bay zit vol leven. Je zult merken dat je tijdens het surfen gezelschap krijgt van dolfijnen en in de verte walvissen uit het water ziet springen. Duiken, surfen en andere watersporten zijn hier aan de orde van de dag en Byron Bay is ook de bestemming bij uitstek om heerlijk ontspannen. Een tip voor als je in een goede conditie bent is de "Daily Ocean Swim". Vanaf 8 uur 's ochtends vertrekt elke ochtend een groep vanaf de Surf Club om naar The Pass te lopen en terug te zwemmen (1,5 km). Een groep van 20-50 locals doet dit elke dag, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Boheemse lifestyle

De Boheemse lifestyle zorgt voor een relaxte sfeer met veel plek ontspanning en verzorging. Op elke straathoek vind je de beste lunchspots waar biologisch eten wordt geserveerd en als je een paar stappen verder doet krijg je een heerlijke massage of doe je mee aan een yogaklas. De markten in Byron Bay zijn ook een bezoek waard, je vindt hier de lekkerste producten en mooiste handgemaakte spulletjes.

Livemuziek in Byron Bay

Veel artiesten die in Australië touren, maken een stop in Byron Bay. The Byron Bay Community Centre zorgt elke avond voor een hoop entertainment en in het Beach Hotel vind je elke zondag live muziek. Bekijk The Byron Echo, want je vindt er allerlei informatie over wat er in die periode te doen is. Van maart tot en met november zijn er leuke festivals in Byron Bay, zoals het 4 daagse Mullum Music Festival in November.

Contact