Fiji

Need we say more?
 

Reizen naar Fiji

Fiji is de parel van de Pacific; een tropisch paradijs bestaande uit niet minder dan 333 eilanden! Op Fiji kan je magische landschappen en een overvloed aan avonturen en activiteiten ontdekken. Vind de stranden uit je dromen, maak een bungeejump, duik in het kristalheldere water en ervaar de fascinerende Fijiaanse cultuur.

De eilanden van Fiji

Op het moment dat je aankomt in dit paradijs, krijg je een warm welkom. Fiji bestaat uit meer dan 300 eilanden die in de ultra blauwe Stille Oceaan liggen. Viti Levu is het grootste eiland en je kunt er prima rondtoeren met de bus om de vele bezienswaardigheden te bereiken. Ten noorden van Viti Levu ligt het kleine eilandje Nananu-i-Ran, een perfecte plek voor strandliefhebbers. Aan de oostkant van het eiland vind je de hoofdstad Suva. Het zuiden van Viti Levu is het echt waard om te ontdekken. Stranden als Coral Coast zijn zeer uitnodigend voor snorkelaars.  

Vlieg op Nadi in Fiji

Vanaf Nadi (een grote stad met een internationaal vliegveld) kun je in een dagtrip Mount Batilamu bezoeken. Je kunt hier een trekking doen in Nationaal Park Koroyanitu. Houd onderweg je ogen goed open, want je kunt hier het grootste insect ter wereld tegenkomen, de reusachtige Fiji lange horens-kever. Deze kevers komen alleen op dit eiland voor en kunnen wel 15 cm lang worden (en dan zijn de poten en horens niet eens meegerekend).

Wanneer je het hoofdeiland hebt gezien is het tijd om koers te zetten naar de Yasawa eilanden.

Fiji's pracht: de Yasawa eilanden

De kleine eilandjes van de Yasawa archipel zijn makkelijk te bereiken per boot. Je kunt je met gemak verplaatsen als je in het bezit bent van de hop-on hop-off bootpas. Het landschap lijkt zó te zijn overgenomen uit de film 'Cast Away' met Tom Hanks. Sterker nog: die film is hier opgenomen! De onderwaterwereld rond de eilanden is super kleurrijk en vol met vissen, haaien en walvissen. De Yasawa eilanden zijn uitermate geschikt voor beginnende duikers. Je kunt hier je Padi Open Water duikcursus of een duikpakketje boeken. Ervaren duikers zullen hun hart op kunnen halen op Kadavu eiland. Hier duiken is als een duik in het paradijs.

Drink Kava op Fiji!

De woorden 'haast' en 'vlug' komen niet voor in het woordenboek van de Fijianen. Ze leven een lui en heerlijk leven. Het is makkelijk om bekend te raken met hun cultuur en gewoontes. Eén van de vreemde (doch zeer gewaardeerde) gewoontes is het drinken van Kava. Kava is een drankje dat wordt gemaakt van de kavaplant. De wortel wordt vermalen en de poeder daarvan wordt gemixt met een beetje water. Het ziet er niet smakelijker uit dan modderwater maar moet en zal genuttigd worden. Het is een belangrijk drankje in de culturen die te vinden zijn in de Stille Oceaan, zeker op Fiji. Kava werd vroeger gebruikt bij culturele en religieuze rituelen. Tegenwoordig moet iedereen er aan geloven; het drinken ervan is onderdeel geworden van sociale interactie. (En waar vind je géén sociale interactie? Drinken dus!)

Lui leven op Fiji

Je ontkomt er niet aan. Het werkt aanstekelijk en besmettelijk en voor je het weet is dit het enige leven dat je nog wilt leiden: een lui leven. Een euforisch gevoel van blijheid, luiheid en geluk doorstroomt je lichaam zodra je op de Fiji eilanden aankomt. En het gaat, zolang je daar zit, niet meer weg! Moe van al het gehaast en gedoe? Op naar Fiji dan.

Beste reistijd voor Fiji

Tropische regenbuien en tyfoons gieren van november tot april over de eilanden. Van mei tot oktober kun je uitgaan van droog en warm weer. Houd de berichtgeving over tropische cyclonen in de gaten. 

 

Contact