Nieuw-Zeeland

 

Het outdoor leven in Nieuw-Zeeland

Op je reis door Nieuw-Zeeland kun je er niet omheen: Outdoor it is! Waar kun je nu beter rondtrekken door de schitterende natuur als in Nieuw-Zeeland? Als je het aandurft, kun jij je adrenalinepeil opkrikken met extreme sports. Vraag onze Travel Specialists voor meer informatie - zij hebben het al ervaren!

Nieuw-Zeeland staat vaak in de schaduw van zijn grotere broer Australië. Veel reizigers combineren de twee landen met elkaar tijdens één reis. Nieuw-Zeeland weet zich prima staande te houden naast die grote buur en heeft genoeg te bieden om je minimaal 3 weken bezig te houden.

Mt Ngauruhoe in Nieuw-ZeelandMount Ngauruhoe, Noordereiland

Extreme sporten in Nieuw-Zeeland

Ben je een echte adrenaline junk? Dan zit je in Nieuw-Zeeland goed. Zin in bungeejumping, wildwaterraften, kajakken of skiën? Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het hier doen. Queenstown op het Zuidereiland is dé adrenaline hoofdstad van Nieuw-Zeeland.

Bungeejumpen in Queenstown, Nieuw-ZeelandBungeejumpen in Queenstown

Voel de natuur van Nieuw-Zeeland

Geniet je meer van natuurschoon dan van adrenaline-rushes? Ook dan kun je in Nieuw-Zeeland erg goed terecht. Neem je campingspullen mee en kies één van de vele schitterende hikes. Je kunt gletsjers beklimmen, eilandje hoppen of één van de vele nationale parken bezoeken.

Lake Tekapo op het Zuidereiland van Nieuw-ZeelandLake Tekapo, Zuidereiland

Duiken bij de Poor Knights

De Poor Knights Islands van Nieuw-Zeeland staat in de top tien van beste duikplekken ter wereld. Miljoenen jaren geleden zijn de Poor Knights Islands ontstaan door meerdere vulkaanuitbarstingen. Hierdoor vind je op de eilanden veel, mooie rotsformaties. Het hele jaar door kan je hier duiken. Ben je hier tussen september en december? Dan zit je precies in het paarseizoen van vele vissoorten.

 

Walvissen spotten

Ga je in Kaikoura met de boot walvissen spotten, overweeg dan om je trip wat uit te breiden. Reis verder naar het zuiden en bezoek het ongelooflijk mooie Milford Sound of Doubtful Sound. Absoluut niet te missen!

Zeilen over Doubtful Sound, Nieuw-ZeelandDoubtful Sound, Zuidereiland

Maak kennis met de Kiwi's

Het beste van Nieuw-Zeeland zijn toch wel de Kiwi's, zoals de de lokale bevolking genoemd wordt. Door het zware accent en het gebruik van veel slang zijn ze soms wat moeilijk te volgen. Maar ach, drink een biertje mee en ervaar wat Nieuw-Zeelandse humor betekent. Vergeet niet dat ze hun Australische buren graag in de zeik nemen. Met een goede Aussie-grap ben je al snel geïntegreerd. "Hoeveel Aussies heb je nodig om…"

Mt Eden Vulkaan in Auckland, Nieuw-ZeelandMount Eden Vulkaan in Auckland, Nieuw-Zeeland

Roadtrippen in Nieuw-Zeeland

Het is vrij eenvoudig om een camper te huren. Je bent vrij om je eigen plan te trekken en je reist eenvoudig rond door het hele land. In tegenstelling tot veel andere verhuurbedrijven is het bij ons wel mogelijk om met dezelfde auto van het Noorder- naar het Zuidereiland te reizen en andersom.

Campervans in Nieuw-Zeeland

vanaf 514
Campervans in Nieuw-Zeeland
Ga roadtrippen door Nieuw-Zeeland met een campervan! Deze campervans zijn perfect voor backpackers en jongeren. Je huurt een campervan in het hoogseizoen (okt-mrt) vanaf €514 per week.
Bekijk alle modellen

 

Akaroa Road Nieuw-Zeeland

Hop on Hop off met de bus

Geen zin om zelf te chauffeuren? Dan raden we je aan een buspas aan te schaffen, wat ideaal is voor de backpacker op budget. Je kunt op- en afstappen waar je maar wilt en je reist gemakkelijk het hele eiland over terwijl je stopt bij bezienswaardigheden als gletsjers, vulkanen, stranden en bij Maori's, maar ook op de meest afgelegen plekken. In de bus zit vaak een gids die je veel over het gebied kan vertellen. Ze kunnen vaak ook goede en goedkope accommodaties voor je te regelen, zelfs in het hoogseizoen. Een populaire busreis is deze waarbij je in 17 dagen door het Noorder- en Zuidereiland reist:

 

Benodigde budget Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is even duur als Nederland. Een dormbed kost ongeveer 15 euro per nacht. Een lokaal biertje ligt rond de 4 euro.  

Visum

Je krijgt in Nieuw-Zeeland een stempel met toeristenvisum en mag dan 90 dagen blijven. Je kunt ook een Working Holiday visum aanvragen, dan krijg je een werkvisum voor maximaal 12 maanden. Werk je tijdens de eerste 12 maanden minimaal drie maanden achtereen in de agrarische sector, zoals fruit plukken of schapen scheren, dan mag je een aanvraag doen voor nogmaals drie maanden.

Jan van Genten bij Cape Kidnappers Nieuw-ZeelandJan-van-Genten bij Cape Kidnappers, Noordereiland

Vaccinaties

Je hebt geen vaccinaties nodig voor Nieuw-Zeeland. Neem contact op met jouw huisarts of de GGD voor meer informatie. 

Accommodatie

Voor de backpackers die hun overnachtingen graag goed geregeld hebben zonder vast te zitten aan een bepaald schema hebben we een goede tip. Bij 'Base Backpackers' kun je overnachtingen boeken zonder de data van tevoren vast te leggen. Neem bijvoorbeeld een 5 of 10 nachten deal voor een dormitory of een double. Base hostels vind je op verschillende locaties in NZ.

Prepaid Hostelpas in Nieuw-Zeeland

vanaf 180
Prepaid Hostelpas in Nieuw-Zeeland
De Base Jump Pass is een flexibele hostelpas die geldig is in alle Base hostels in Nieuw-Zeeland. De pas is geldig voor 10 overnachtingen en je beslist in Nieuw-Zeeland pas wanneer en waar je er gebruik van maakt.
Meer info

 

Beste reistijd en klimaat in Nieuw-Zeeland

Als hier de winter intreedt, wordt het in Nieuw-Zeeland net zomer. Van november tot en met maart is het daar dus heerlijk weer. De winters in Nieuw-Zeeland kunnen behoorlijk koud zijn, vooral 's nachts kan het 10 graden vriezen terwijl de temperaturen overdag kunnen oplopen tot zo'n 8 graden. Van december tot februari is het in Nieuw-Zeeland hoogseizoen en het is er dan behoorlijk druk.

Beste reistijd Nieuw-ZeelandLake Waktipu, Zuidereiland

Nieuw-Zeeland combineren met Australië en Azië

Nu je toch zo ver van thuis bent, kan je Nieuw-Zeeland net zo goed combineren met Australië, toch? Dit combinatieticket neemt je niet alleen mee downunder, maar brengt je ook naar Thailand en Singapore via Dubai.

Combinatieticket Thailand Australie Nieuw Zeeland

Contact