Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland staat bekend om haar prachtige landschap
 

Het outdoor leven in Nieuw-Zeeland

Op je reis door Nieuw-Zeeland kun je er niet omheen: Outdoor it is! Waar kun je nu beter rondtrekken door de schitterende natuur als in Nieuw-Zeeland? Als je het aandurft, kun jij je adrenalinepeil opkrikken met extreme sports. Vraag onze Travel Specialists voor meer informatie - ze hebben het al ervaren!

Nieuw-Zeeland staat vaak in de schaduw van zijn grotere broer Australië. Veel reizigers combineren de twee landen met elkaar tijdens één reis. Nieuw-Zeeland weet zich prima staande te houden naast die grote buur en heeft genoeg te bieden om je minimaal 3 weken bezig te houden.

Beste reistijd Nieuw-Zeeland: je kunt het hele jaar terecht in Nieuw-Zeeland. De seizoenen zijn omgekeerd als in Nederland. Bekijk Wereldplanner.nl voor meer informatie. 
Benodigde budget Nieuw-Zeeland: Nieuw-Zeeland is even duur als Nederland. Een dormbed kost ongeveer 15 euro per nacht. Een lokaal biertje ligt rond de 4 euro.  
Visum: Je krijgt in Nieuw-Zeeland een stempel met toeristenvisum en mag dan 90 dagen blijven. Je kunt ook een Working Holiday visum aanvragen.  
Vaccinaties: Je hebt geen vaccinaties nodig voor Nieuw-Zeeland. Neem contact op met jouw huisarts of de GGD voor meer informatie. 

Extreme sporten in Nieuw-Zeeland

Ben je een echte adrenaline junk? Dan zit je in Nieuw-Zeeland goed. Zin in bungeejumping, wildwaterraften, kajakken of skiën? Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het hier doen. Queenstown op het Zuidereiland is dé adrenaline hoofdstad van Nieuw-Zeeland.

Voel de natuur van Nieuw-Zeeland

Geniet je meer van natuurschoon dan van adrenaline-rushes? Ook dan kun je in Nieuw-Zeeland erg goed terecht. Neem je campingspullen mee en kies één van de vele schitterende hikes. Je kunt gletsjers beklimmen, eilandje hoppen of één van de vele nationale parken bezoeken. Leer duiken in de bijzondere Poor Knights of verdiep je op een andere manier in bijvoorbeeld de Maori cultuur. Ga je in Kaikoura met de boot walvissen spotten, overweeg dan om je trip wat uit te breiden en bezoek ook het ongelooflijk mooie Milford Sound. In Kaikoura kun je walvissen spotten, en wat meer naar het zuiden zijn de Milford Sound of Doubtful Sound absoluut niet te missen!

Maak kennis met de Kiwi's

Het beste van Nieuw-Zeeland zijn toch wel de Kiwi's, zoals de de lokale bevolking genoemd wordt. Door het zware accent en het gebruik van veel 'slang' zijn ze soms wat moeilijk te volgen. Maar ach, drink een biertje mee en ervaar wat Nieuw-Zeelandse humor betekent. Vergeet niet dat ze hun Australische buren graag in de zeik nemen. Met een goede 'Aussie-grap' ben je al snel geïntegreerd. "Hoeveel Aussies heb je nodig om…"

Rondreizen door Nieuw-Zeeland

Het is vrij eenvoudig om een camper te huren. Je bent vrij om je eigen plan te trekken en je reist eenvoudig rond door het hele land. Geen zin om zelf te chauffeuren? Dan raden we je aan een buspas aan te schaffen bij 'Kiwi Experience', ideaal voor de backpacker op budget. Je kunt op- en afstappen waar je maar wilt en reist gemakkelijk het hele eiland over terwijl je stopt bij belangrijke bezienswaardigheden (gletsjers, vulkanen, stranden, Maori sites etc.). In de bus zit vaak een gids die je veel over het gebied kan vertellen. Ze weten vaak ook goede en goedkope accommodaties voor je te regelen.

Accommodatie

Voor de backpackers die hun overnachtingen graag goed geregeld hebben zonder vast te zitten aan een bepaald schema hebben we een goede tip. Bij 'Base Backpackers' kun je overnachtingen boeken zonder de data van tevoren vast te leggen. Neem bijvoorbeeld een 5 of 10 nachten deal voor een dormitory of een double. Base hostels vind je op verschillende locaties in NZ.

Beste reistijd en klimaat in Nieuw-Zeeland

Als hier de winter intreedt wordt het in Nieuw-Zeeland net zomer. Van november tot en met maart is het daar dus heerlijk weer. De winters in Nieuw-Zeeland kunnen behoorlijk koud zijn, vooral 's nachts kan het 10 graden vriezen terwijl de temperaturen overdag weer kunnen oplopen tot zo'n 8 graden. Van december tot februari is het in Nieuw-Zeeland hoogseizoen en het is er dan behoorlijk druk.

Contact