Rotorua

 

Rotorua

Rotorua ligt in het midden van het Noordereiland. De stad Rotorua is gebouwd in een gebied met veel geothermische activiteit. Dit zorgt voor prachtige plaatjes van natuur en cultuur, maar zorgt ook voor ontzettende stank van rotte eieren.

Rotorua ligt op drie uur rijden van Auckland en is een perfecte bestemming een paar dagen te verblijven. De geur die steeds sterker wordt is een goede indicatie dat je in Rotorua bent belandt. De zwavelgeur went na een tijd en je zult zien dat zwavel veel voordelen heeft voor bijvoorbeeld je huid als je naar een spa in Rotorua gaat.

Vulkanische activiteit

Relax in een van de thermale baden of neem een modderbad in een van de vele spa's in Rotorua. Rotorua heeft daarnaast enorme geisers: de Pohutugeiser is in Whakarewarewa en de Lady Knoxgeiser in Wai-O-Tapu. Ook zijn er modderbronnen waar het permanent borrelt, bijvoorbeeld in het stadspark van Rotorua. Er staan niet voor niets hekken om de modderbronnen en geisers, het is er ontzettend heet!

Maori cultuur in Rotorua

Eén derde van de bevolking in Rotorua is Maori. Rotorua is dus de plek bij uitstek om de bijzondere Maoricultuur te ontdekken. Ga 500 jaar terug in de tijd in het dorpje Whakarewarewa en bezoek de Maori shows en het museum. In Whakarewarewa vind je ook de grootste geiser van Nieuw-Zeeland: de Pohutugeiser.

Schapen, schapen, schapen!

De mythe dat er per inwoner 20 schapen in Nieuw-Zeeland wonen is al lang niet meer waar, maar met 7 schapen per inwoner blijft Nieuw-Zeeland een schapenland. Wil je er meer over weten? Breng dan een bezoekje aan de "Agrodome". Er is er elke dag een leuke show met schapen in de hoofdrol.

Boek je reis naar Rotorua

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact