Taupo

Vulkanische activiteit bij Taupo
 

Taupo

Taupo is gelegen aan Lake Taupo: het grootste meer van Oceanië en Azië en is omgeven door prachtige bergen en vulkanen. Ga naar Taupo om je hart sneller te laten kloppen door de prachtige natuur of de coole outdoor activiteiten.

Taupo ligt op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. De Waikato rivier is de langste rivier van Nieuw-Zeeland en komt uit in Lake Taupo. De Waikato stroomt door een van de meest geweldadige watervallen ter wereld, de Huka Falls. Taupo is de perfecte uitvalsbasis voor het hiken van de Tongariro Crossing.

Tongariro Crossing

De Tongariro Crossing is de beste dagtrekking van Nieuw-Zeeland en behoort tot de top 10 van de wereld. De trekking van 19,4 kilometer brengt je langs vulkaanlandschappen, actieve vulkanen en knalgroene bergmeren. Halverwege de trekking vind je de wereldberoemde Mt. Doom, die waarschijnlijk kent van Lord of the Rings.

Haku Falls

Vanaf Taupo loop je zo naar de Haku Falls. Neem je zwemkleding mee, want onderweg kom je een kleine waterval tegen die wordt verwamd dankzij de geothermale activiteit, je kunt er goed relaxen. De Haku Falls zijn ontstaan doordat de Waikato rivier plotseling smaller wordt en meters naar beneden keldert. Er moet 220.000 liter per seconde door dit smalle punt van de Waikato rivier. Je kunt het aquablauwe water van de Haku watervallen bekijken vanaf verschillende uitkijkpunten of vanaf het water in de Haku Jet. 

Adrenaline in Taupo

Veel backpackers komen naar Taupo voor een parachutesprong. Het is een van de goedkoopste opties ter wereld en als je durft te kijken is het uitzicht ook nog eens adembenemend. Taupo is de basis voor veel andere outdoor activiteiten zoals bungeejumpen, skiën, paragliding en veel watersporten.

 

Boek je reis naar Taupo

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact