Noordereiland

Aanschouw hoe de oceaan haar wilde golven op de hoge klippen werpt
 

Reizen naar het Noordereiland

Nieuw-Zeeland -het land van de lange witte wolk- is eigenlijk helemaal niet zo groot. Maar, des te groter zijn de mogelijkheden om je hier een flinke tijd te vermaken! Ga op het North Island van de relaxte stad Auckland via de Bay of Islands naar één van de thermische warmwaterbronnen in het vulkanisch actieve gebied rondom Rotorua. Verken de fascinerende Maori cultuur en de extreme activiteiten in Taupo om cultureel af te sluiten in de hoofdstad Wellington.

Als je niet veel tijd hebt kun je de belangrijkste bezienswaardigheden binnen 8 á 10 dagen zien. Ben je gezegend met meer tijd, pak dan ook het meest oostelijke punt van het eiland mee en zie hoe de oceaan haar wilde golven op de hoge klippen werpt. Bezoek White Island en maak een hike over Mt. Egmont of Mt. Tongariro of één van de andere (actieve) vulkanen. Tijd om je batterij op te laden? Breng dan een bezoek aan een wijnstokerij in de Wairarapa regio en probeer een chardonnay, of twee…

Kun jij ook niet stil zitten?

Voor de actieveling is Nieuw-Zeeland een goede keuze. Het land heeft een uitgestrekte kust (zo'n 14.000 kilometer) met mooie stranden waar je eenvoudig een surfboard huurt. Vooral Pahia en de Bay of Islands zijn een Mekka voor de zeilliefhebber. Trek je duikpak aan en neem een kijkje onder de waterspiegel. Ook kun je hier prima terecht voor alle andere watergerelateerde sporten. Heb je geen zeebenen? Geen nood! Er zijn ontelbaar veel hikingroutes in en om de vele nationale parken. Ze variëren van een paar uur tot een paar dagen.

Ben je meer van de adrenalinekick? Ga dan naar Auckland en spring in het donker van de Sky Tower. In Taupo kun je in een schitterende omgeving bungee jumpen. Je kunt er voor kiezen om droog te blijven, maar als je die azuurblauwe rivier onder je steeds dichterbij ziet komen wil je hem toch wel even aanraken voor je weer omhoog schiet…

Op je tochten door het land vind je veel overblijfselen van de Maori cultuur. Rotorua is de plek waar je meer te weten komt over de eerste kolonisten vanuit Polynesië. Bezoek het culturele centrum, waar 's avonds een show wordt opgevoerd met dans, eten en oorlogsgeweld.

Shoppen en nachtleven

Voor de shopaholics biedt Auckland een fantastische mogelijkheid om even helemaal los te gaan. In Wellington vind je de wat hippere en meer alternatieve winkels. Deze twee steden zijn ook het meest geschikt om je een avondje te vermaken. Je vindt er de beste restaurants, cafés en clubs. Wil je flink doorzakken? Begin dan op tijd, want de meeste cafés sluiten om 01.00 uur en de clubs om 03.00 uur.

Eten en drinken

De Nieuw-Zeelandse keuken is een mix van Europees, Aziatisch en Polynesisch eten. Hierdoor is jouw (nieuwe) favoriete gerecht altijd wel ergens op de kaart te vinden. Vlees is hier erg populair. Geniet daarom van de lekkere dikke biefstukken, mals lamsvlees en verse vis met daarbij een lokaal geproduceerd wijntje of biertje.

Rondreizen op het Noordereiland

Nieuw-Zeeland heeft een nationaal bus- en treinnetwerk, maar er zijn ook enkele privémaatschappijen actief waarbij je makkelijk op- en af kunt stappen. Reis je over de weg, dan kun je wachten op een vertraging. Op één of andere manier zijn de 'kiwi's' altijd met de weg aan het werk! Toch is de auto of camper waarschijnlijk de leukste en makkelijkste manier om rond te trekken door dit schitterende land. Bovendien is de benzine hier niet zo schrikbarend duur als je gewend bent.

Accommodatie op het Noordereiland

Noordereiland is qua hostels goed voorzien. In de zomer is het echter wel aan te raden om van tevoren iets te boeken. Campings zijn er ook in overvloed. Veel nationale parken hebben vaak zelfs een officiële kampeerplaats. Het is daarom niet lastig een geschikte plek voor een camper te vinden. Een eenvoudige kamer of dorm kost je ongeveer 15 a 30 NZD.  

Contact