Zuidereiland

De Franz Josefgletsjer is een 12 km lange gletsjer in het Nationaal park Westland
 

Reizen naar het Zuidereiland

Zowel in de zomer als in de winter is er op het South Island bijzonder veel te doen en te beleven. Het kan geen kwaad om je rondreis over het eiland van tevoren een beetje te plannen aangezien je soms frustrerend langzaam vooruit komt op de winderige bergwegen. Het is natuurlijk zonde om je tijd reizend te besteden, terwijl er zoveel moois te zien en te doen is.

De steden op het Zuidereiland

Naast schitterende fjorden en gletsjers heeft het Zuidereiland onbeperkte mogelijkheden voor wintersport en extreme sports. De bergen rondom Queenstown vormen 's winters een witte oase voor de fanatieke boarder of skiër. 's Zomers kun je hier terecht voor bungeejumpen, jet-boating en andere boottochten. Deze stad mag niet missen in je trip door zuidelijk Nieuw-Zeeland. 's Avonds in de kroeg kun je je extreme ervaringen uitwisselen met andere thrill-seekers.

Tasman Glacier op het Zuidereiland in Nieuw-ZeelandTasman Glacier

Tussen Christchurch en Greymouth kun je een van 's werelds meest spectaculaire treinreizen maken. Deze spoorlijn is niet alleen een goede verbinding tussen de oost- en westkust, maar ook het voorbij rollende landschap is waanzinnig mooi. En als je dan toch in Christchurch bent kun je (net als in Dunedin) gelijk even lekker relaxen tussen de statige oude gebouwen met hun goed onderhouden tuinen.

Shoppen en nachtleven

Christchurch is de grootste stad op het Zuidereiland en heeft dan ook het grootste aanbod aan winkels en restaurants. In de studentenstad Dunedin vind je als budgetreiziger de perfecte kroegjes voor een avondje doorzakken. Dunedin, Christchurch en Queenstown hebben allemaal een levendige DJ- en bandscène met een uitgebreide keuze aan cafés, clubs en livepodia. In de laatste twee steden kun je zelfs ook nog naar het casino.

Eten en drinken

De Nieuw-Zeelandse keuken is een mix van Europees, Aziatisch en Polynesisch eten. Hierdoor staat jouw (nieuwe) favoriete gerecht altijd wel ergens op de kaart. De meeste Nieuw-Zeelandse bierbrouwers bevinden zich in dit gedeelte van het land. Ideaal voor een middagje rondkijken en biertjes proeven! Geniet daarna van de lekkere dikke biefstukken, mals lamsvlees of verse vis en kies één van de vele lokale bieren om je maaltijd te vergezellen. Ben je meer fan van wijn? Neem dan zeker een kijkje in de Marlborough regio. Een fles rood of wit zal je ongeveer 8 NZD kosten.

Rondreizen over het Zuidereiland

Nieuw-Zeeland heeft een nationaal bus- en treinnetwerk, maar er rijden ook enkele privémaatschappijen rond. Je kunt makkelijk op- en af hun bussen stappen. Dit is een goede optie als je niet al te veel haast hebt aangezien je af en toe onderweg even stopt om één van de vele bezienswaardigheden uit te checken. Het land is wat betreft hostels goed voorzien. In de zomer is het echter wel aan te raden iets in het voren te boeken. Campings zijn er ook in overvloed, veel nationale parken hebben vaak zelfs een officiële kampeerplaats. Een plekje voor je camper is zo gevonden, vaak zelfs met stroom. Een eenvoudige kamer of dorm kost je ongeveer 15 a 20 NZD.

Contact