Wellington

Het uitzicht op de haven van Wellington.
 

Wellington

Wellington is de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Wellington is zeker een bezoek waard als je de oversteek maakt tussen het Noordereiland en het Zuidereiland. Wellington is een kleine compacte stad die je het beste te voet kunt verkennen.

Door de ligging van Wellington kan het er vaak erg hard waaien, daarom wordt het ook wel "Windy Wellington" genoemd. Wellington zit vol toeristische trekpleisters en heeft daarnaast een groot aanbod bars en cafés met de beste koffie in Nieuw-Zeeland.

Te Papa Tongarewa - het nationale museum

Te Papa Tongarewa, wat "schatten van ons land" betekent, is het nationale museum van Nieuw-Zeeland en is het grootste nationale museum ter wereld. Te Papa is een bijzonder museum waar je je uren, misschien wel dagenlang kunt vermaken. Elke verdieping leert je op een interactieve en interessante manier over de geschiedenis, de Maori cultuur, flora en fauna, geografie (vulkanen en aardbevingen) van Nieuw-Zeeland.

Mount Victoria: 360 graden Wellington

Vanaf de top van Mount Victoria heb je 360 graden uitzicht over Wellington. Je vindt er handige plattegronden en landkaarten, die je uitleg geven over wat je ziet. Je hebt een prachtig uitzicht op de haven van Wellington, de vele baaien, het vliegveld en de binnenstad van Wellington.

De cafécultuur van Wellington

De Wellingtonians beweren dat ze de beste koffie van Nieuw-Zeeland schenken en dat is goed te merken aan de vele bars en cafés. Wissel het shoppen af met koffie en lunch op Courtenay Place, of loop iets verder voor vintage, taart en koffie in Cuba Street. Te Papa ligt bij de haven van Wellington, de bars in de haven zijn er knus en gezellig!

Botanische tuinen van Wellington

De botanische tuinen van Wellington laat je de bijzondere bomen, fleurige bloemen en mooie planten van Nieuw-Zeeland zien. Je kunt er naartoe lopen, maar leuker is het om de kabelbaan te nemen (enkele reis: 4 dollar, retour: 7 dollar). Als je boven bent heb je een prachtig uitzicht over de haven van Wellington. Eindig met een lunch in PICNIC: een leuk cafeetje bij de begonia's.

Lyall Bay: dé surfspot van Wellington

De sfeer in Lyall Bay is heerlijk relaxt en toch sportief. De ligging van Lyall Bay is ideaal waardoor de golven perfect zijn voor beginners. Op het strand van Lyall Bay zit een surfschool, waar je een surfplank kunt huren of lessen kunt nemen. Geen zin om te surfen? Je kunt er leuk shoppen, lunchen en zonnebaden (kijk uit met de Nieuw-Zeelandse zon!).

Shaky Wellington

Wellington ligt midden op tektonische platen, waardoor er continu kleine aardbevingen zijn. De bouwstijl in Wellington is hier op aangepast, waardoor de impact van de aarbevingen nihil is. Het Te Papa museum geeft je veel informatie over aardbevingen en de tektonische platen.

Boek je reis naar Wellington

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact