Midden-Oosten

Het lekkerste eten vind je op de lokale markten
 

Midden-Oosten

Van stranden tot de shopping malls, van golfbanen tot luxe hotels in Dubai en de levendige marktjes van Oman. Het is moeilijk te bedenken waar je moet beginnen. In het Midden-Oosten vind je de oudste steden in de wereld maar tegelijk zijn daar ook de super modernste steden te vinden. Dit deel van de wereld is voor de meeste mensen nog onbekend en er is nog genoeg te ontdekken!

Het Midden-Oosten ligt ingesloten tussen Azië, Europa en Afrika en is een mengeling van verschillende culturen, religies en aparte vormen van transport.

Avontuur en strand

Mocht je op zoek zijn naar een Indiana Jones-ervaring, zoek dan niet verder! Pak je tas en zet koers naar de historische stad Petra in Jordanië. Een middagje kameelracen kan ook, deze oude woestijnsport is de laatste jaren weer enorm opgebloeid.

Voor degenen die houden van strand, relaxen en zonnebaden is het Midden-Oosten een prima bestemming. Hier vind je de mooiste, schoonste en ongerepste stranden ter wereld. Hier is het heerlijk bijkomen en je kan even kan ontspannen van de stadse choas. Heb je genoeg van het zonnen, hijs dan gewoon een gasfles op je rug en bereid je voor op een spectaculaire duik in de Rode Zee. Deze zee staat bekend om zijn prachtige koraal en kleurrijke vissen. Ook snorkelen is hier fantastisch, gewoon vanaf het strand de zee inlopen, op je buik liggen en genieten van de onderwaterwereld.

Rondreizen in het Midden-Oosten

Lokaal raden wij aan om in groepjes rond te reizen, zo kan je optimaal genieten van alles wat je om je heen ziet. Het is handig om lokaal een gids te regelen die je de omgeving kan en wil laten zien. Hij/zij kan je veel meer vertellen over de bijzondere plekken van dit bijzondere continent.

Een jeepsafari door de Wadi Rum-woestijn in Jordan is een ervaring die je nooit zult vergeten. Scheuren met een jeep door de enorme zandvlaktes en genieten van de omgeving vanaf een kamelenrug. Wij kunnen je bij KILROY hier alles over vertellen en regelen. Van kameel tot jeep, wij zorgen ervoor.

Er zijn goedkope manieren om te vliegen tussen (en binnen) de landen in het Midden-Oosten. Het is een snelle, relaxte manier van reizen en wij kunnen je meer vertellen en advies geven over de beschikbare opties.

Accommodatie

Goedkope accommodatie is over het algemeen niet moeilijk te vinden in het Midden-Oosten. Uitzonderingen natuurlijk daar gelaten, in een plaats als Dubai zul je echt geen goedkope slaapplek tegenkomen. Als het budget het niet toelaat, is het ook niet verstandig om lang in deze hypermoderne stad te verblijven.

Kosten

Accomodatie, restaurants, barretjes, alles is eigenlijk relatief goedkoop in het Midden-Oosten in vergelijking met andere delen van de wereld. Als je een klein budget hebt, kun je makkelijk leven van $ 30,00 per dag in de goedkope landen van het Midden-Oosten. Let wel, er zijn natuurlijk ook landen waar het leven meer kost dan je normaal gesproken gewend bent.

Boek je reis naar Midden-Oosten

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact