Oman

De markten in Musqat zijn perfect voor het souvenir-shoppen.
 

Reizen naar Oman

Je kan er zeker van zijn dat je veel zal meemaken op je reis naar het olieland Oman. Ervaar de ongelooflijke warmte en gastvrijheid van de bevolking en ga op een exotisch avontuur. Zin om te gaan kameelrijden of zand-skiën in de woestijn?

Oman heeft ontzettend veel te bieden: authentieke steden, lange stranden, droge woestijnen en hoge groene bergen. Oman, het land van de Frankincense boom, met prachtige kustlijn, verlaten eilandjes en gebergten. Oman hoort bij het Midden-Oosten en grenst aan Jemen, de Verenigde Arabische Emiraten en Saudi-Arabië. De grootste stad Masqat is tevens de hoofdstad van het land. Het grootste deel van de economie van het land is gebaseerd op de lucratieve oliewinning.

Sultanaat in Oman

Oman beweegt zich steeds meer in democratische richting en er wordt geregeerd door sultan Qaboes bin Said Al Said en zijn ministerraad. Er zijn geen politieke partijen in het land, maar zowel mannen als vrouwen boven de 21 jaar hebben stemrecht. Alleen over de positie van de sultan wordt niet gestemd, aangezien hier alleen erfopvolging geldt. Aangezien de sultan kinderloos is, staan zijn neven te popelen om in de toekomst zijn positie over te nemen.

Masqat de hoofdstad van Oman

De hoofdstad Masqat is een plek waar je diep in de historie van Oman kunt duiken. Masqat staat vol met de mooiste gebouwen, zoals de Sultan Qaboes-moskee, het paleis van de sultan, de stadsmuur met prachtige poorten en het Royal Opera House. Masqat heeft ook gigantische winkelcentra waar je zeker bent een leuke souvenir op de kop te tikken, zoals de khanjar: dit is een kleine gebogen dolk, waarop ook de vlag van Oman staat.

Activiteiten in Oman

De stranden van Oman bieden veel vertier, zoals luieren, kitesurfen, schildpadden kijken en zonnen. Al Jabal Al Akhdar, oftewel de groene berg, is een van Oman's meest spectaculaire gebieden. Het gebergte bestaat voornamelijk uit woestijn, maar op de hogere gebieden regent het vaker en is het dus groen. Masirah eiland ligt bij het zuid-westen van Oman en is omgeven door andere eilanden. Masirah eiland is een juweeltje in azuurblauwe wateren, met bijzonder mariene leven, zoals schildpadden.

Boek je reis naar Oman

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact