Verenigde Arabische Emiraten

Maak een ritje op een kameel en waan je een echte Arabier
 

Reizen naar de Verenigde Arabische Emiraten

Maak kennis met een grote variëteit aan mensen en culturen in de Verenigde Arabische Emiraten. Reis door een heel andere wereld en ontdek de charme van dit deel van het Arabisch Schiereiland.

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) bevinden zich op het Arabisch Schiereiland en bestaan uit zeven Emiraten (staten): Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Ras Al Khaimah, Umm Al Quwain en Fujairah. Abu Dhabi is de hoofdstad en bovendien de grootste stad van het land. Van nature is in dit land vooral de olie- en gasindustrie erg belangrijk. Maar tegenwoordig is toerisme ook erg in opkomst. Onder meer door het grote aantal gastarbeiders (80% van de bevolking is expat) is de balans tussen mannen en vrouwen nogal scheef (een ratio van 2,7). Deze samenstelling maakt de VAE een uniek land met een brede variëteit aan culturen, kleuren en eten. Doordat maar een heel klein deel van de bevolking in de kleine woestijndorpen woont, zijn in de steden alle invloeden met elkaar verweven. Dit levert vaak erg interessante combinaties op!

Extreme constructies

De VAE is een erg rijk land met bovendien ook nog eens de snelst groeiende economie van de wereld. Dit is goed te zien aan de meest bizarre en extreme bouwwerken die momenteel worden aangelegd. Je kunt dit eigenlijk alleen maar beschrijven als 'het onmogelijke mogelijk maken'. Denk bijvoorbeeld aan de extreme projecten in Dubai, waar een palmeiland voor de kust is gebouwd en waar nu hard wordt gewerkt om de wereld op schaal na te bouwen in de vorm van kleine eilandjes. Als je een nachtje in het Burj al Arab Hotel wilt doorbrengen betaal je de hoofdprijs. Dat is ook niet gek, als je bedenkt dat de kranen en deurklinken bijvoorbeeld met goud en diamanten zijn afgewerkt! Ook in het algemeen is de VAE geen goedkope bestemming. Maar als je budget groot genoeg is, dan is de VAE zeker een bijzondere en interessante bestemming! 

Dubai en Abu Dhabi

In de steden Dubai en Abu Dhabi gebeurt het. Hier vind je de fancy hotels en shopping malls. Maar vergis je niet, ook cultureel hebben deze plaatsen aardig wat te bieden. Natuurlijk kun je ook terecht op één van de fijne zandstranden aan de rand van de stad. Fujairah biedt bijvoorbeeld perfecte duik- en snorkelmogelijkheden. Hier kun je in de Golf van Oman zwemmen, wat een stuk koeler is dan de Perzische Golf. Ben je het strand zat? Regel dan een wagen om door de zandduinen in het binnenland te crossen of dompel jezelf onder in de Hatta Pools.

Alcohol

Bedenk voordat je vertrekt dat de VAE een bizar streng alcoholbeleid hanteert. De Koran verbiedt alcohol, waardoor je niemand aan de fles ziet. Een lekker drankje is eigenlijk alleen verkrijgbaar in de bekende hotels. Het Sharjah emiraat is zelfs helemaal drooggelegd. Onthoud ook dat het niet erg wordt gewaardeerd wanneer je als bezoeker de plaatselijke gebruiken bekritiseert. Dit geldt niet alleen voor religie, maar ook voor zaken als de houding tegenover vrouwen.

Boek je reis naar Verenigde Arabische Emiraten

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact