Abu Dhabi

Bezoek de moskee van Sjeik Zayed in een middag en leer alles over de cultuur in Abu Dhabi.
 

Stopover in Abu Dhabi

Met het hele jaar door zon, meer dan 200 eilanden, 400 kilometer ongerepte kustlijn en een rijke economie is Abu Dhabi een bestemming waar je volop vermaakt wordt. Abu Dhabi is de grootste van de zeven emiraten van de Verenigde Arabische Emiraten. Je vindt in Abu Dhabi aardoliebedrijven, waar de meeste inkomsten vandaan komen.

Abu Dhabi is het land van de snelste achtbaan ter wereld, die je vindt in Ferrari World. De woestijn van Abu Dhabi leent zich perfect voor een rit in een 4-wheel-drive. Ook is Abu Dhabi het land waar je het grootste indoor pretpark vindt, maar ook de geschiedenis in kunt duiken door de majestueuze Moskee van Sjeik Zayed te bezoeken.

Cultuur in Abu Dhabi

Je vindt in Abu Dhabi veel diepgewortelde Arabische en Islamitische tradities met daarnaast nieuwe internationale invloeden. Door deze combinatie is Abu Dhabi tolerant en erg gastvrij. Ga cultuur snuiven bij Al Ain - verschillende plaatsen om Al Ain zijn op de werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst en zullen je veel leren over de geschiedenis van Abu Dhabi.

Yas Island bij Abu Dhabi

Yas Island is werkelijk waar helemaal volgebouwd met vermaak! Als je naar Abu Dhabi reist, is dit eiland dus ook een must-visit! Je vindt op Yas Island het Yas Marina Circuit, waar je zelf kunt racen of een formule 1 wedstrijd kunt bekijken. Ook is de Yas Marina and Yacht Club hier en kun je vanaf Yas Island de meest prachtige zeiltrips maken. In het verlengde van het circuit op Yas Island is hier ook Ferrari World: een pretpark met de snelste achtbaan ter wereld! Alsof dit nog niet genoeg was is er een pretpark dat in het teken staat van water, met een tornado-glijbaan. Ook voor golf-fanaten moet je op Yas Island zijn, want de prijswinnende golfbaan Yas Links is hier. Ook het Al Jahili Fort, de Moskee van Sjeik Zayed en het Al Maqtaa fort zijn een bezoek waard.

Tussenstop Abu Dhabi

Etihad vliegt dagelijks op Abu Dhabi en is dus de perfecte plaats voor een tussenstop. Je kunt in een paar dagen de omgeving verkennen en verder reizen naar de vervolg bestemming. Zoek hier naar vliegtickets.

Boek je reis naar Abu Dhabi

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact