10 activiteiten voor op je Australische bucketlist

10 activiteiten voor op je Australische bucketlist

We begrijpen dat surfen in Surfers Paradise, zeilen en snorkelen op de Whitsundays en roadtrippen langs de oostkust op je bucketlist staat voor je reis in Australië. Maar hoe zit het met de provincies Northern Territory (NT) en South Australia (SA)? Dit zijn tien toffe activiteiten die je direct op je Australische bucketlist kan zetten.

1. Hiken rondom Uluru (NT)

Elk jaar komen er honderdduizenden mensen naar Uluru, ook wel Ayers Rock, om het lichtfenomeen te aanschouwen. De rotsformatie is ontzettend belangrijk voor de Aboriginals in dit gebied. Je kan het belang van Uluru zelf aanschouwen bij zonsop of -ondergang, wandel rond de rotsformatie en maak een skydive. Een bezoek aan Uluru zal absoluut de moeite waard zijn!

Australie, Uluru - Ayers Rock

2. De Darwin-sfeer proeven (NT)

Darwin is de levendige, multiculturele hoofdstad van the Northern Territory waar je het hele jaar door een relaxte lifestyle en een bruisend nachtleven kan ervaren. Het is ook de poort naar verschillende fantastische nationale parken. Bereid je voor om weggeblazen te worden door Darwins schoonheid. En onze laatste tip: eindig je dag net als de locals met een prachtige zonsondergang op Mindil Beach, net buiten het stadscentrum. 

Australie, Darwin

3. Bezoek Kakadu National park (NT)

Ten oosten van Darwin vind je het grootste national park van Australië. Een prachtig ongerept World-Heritage gebied, dat bekend staat om haar natuurlijke schoonheid, wildlife en oude Aboriginal cultuur. Het park is een grote speeltuin van ervaringen. Wat dacht je van air boaten, hiken of slapen onder de sterren?!

Australie, Kakadu National Park

4. De working holiday-ervaring van je leven (NT/SA)

Een working holiday is een unieke manier om een bestemming en een cultuur te ervaren. Reis naar deze delen van Australië op een Working Holiday Visum en je hebt oneindig veel boeiende opties! Blijf in vorm en geniet van de buitenlucht door te werken op een boerderij of werk met locals in een koffietentje.

Australie, working holiday

Tip! Door ergens in de Northern Territory of South Australia te werken, krijg je ook de mogelijkheid om het Working Holiday Visum te verlengen met een tweede jaar. Lees hier meer over een Working Holiday in Australië

5. Roadtrip The Explorer’s Way (NT & SA)

Deze 3026 km lange roadtrip is een waar Ozzie avontuur! De weg van Adelaide naar Darwin biedt fantastische en zeldzame must-sees en to-do's. Ontdek een van de meest eigenzinnige dorpjes van de outback, krijg een uitzondelijke, culturele ervaring terwijl je een duik neemt in de natural pools bij Alice Springs of reis met de trein door Flinders Ranges op de Pichi Richi spoorwegen van Qourn. Hike door Alligator Gorge in Mount Remarkable National Park om wild life te spotten en maak je klaar voor een vette tocht in een 4 wheel drive in de Arkaroola Wilderniss Sanctuary. De opties zijn eindeloos op deze route!

Australië, roadtrippen

Bekijk de volledige roadtrip route van The Explorers Way of bekijk onze tips voor een roadtrip in Australië

6. Fijne wijnen proeven (SA)

South Australia heeft een van 's werelds oudste wijngaarden en de stad Adelaide is zelfs benoemd tot wijn hoofdstad van de wereld. Je vraagt je natuurlijk af hoe je Australië door kan reizen zonder ook maar één van hun spectaculaire wijnen te  proeven. Echte wijnliefhebber? Je kunt gemakkelijk een hele dag vullen met het proeven van de wijnen van wereldklasse, slechts op een uur rijden van Adelaide. Cheers!

Australie, Adelaide, wijngaarden

7. Hotspots ontdekken in Adelaide (SA)

Adelaide staat ook bekend om haar fantastische eettentjes. Ontdek de vele goede hotspots en foodtrucks door de hele stad en proef lokale producten op biomarkten. Adelaide heeft superchille sfeer en heerlijk Mediterraanse klimaat. Hier blijf je dus wel even hangen.

Australie, Adelaide, dineren

8. Lake Gairdner bezoeken en zwemmen met zeeleeuwen op Eyre Peninsula (SA)

Bekijk de zoutvlakten van Lake Eyre vanuit de lucht of speel met de reflecties met beide benen op de grond. Hoe dan ook, je zal weggeblazen worden door het illusionaire effect van de zoutvlakten die overgaan in de lucht. Nu je toch in de buurt bent, neem een tussen vriendelijke zeeleeuwen in de intens blauwe wateren rondom Eyre Peninsula. Een uitzonderlijke ervaring die je niet wilt missen!

Australie, South, Lake Eyre

9. Slapen onder de sterren bij Nullarbor Plains (SA)

De Nullarbor Plains zijn 's werelds langste lijn zeekliffen. Het is al een avontuur op zich om hier via de Eyre Highway overheen te rijden. Maar hier een kamp opzetten en overnachten onder de sterrenhemel is toch wel echt het hoogtepunt. Dit is gelijk een mooi moment om je fles rode wijn die je in Clare Valley hebt gekocht open te trekken.

South Australia Nullarbor Plains

10. Wildlife spotten op Kangaroo Island (SA)

Kangaroo Island staat bekend als een van de beste plaatsen in Australië om wildlife van dichtbij in zijn natuurlijke habitat te spotten. Het eiland is bewoond door duizenden kangoeroes, nog meer koalas, echidna's, zeeleeuwen en zeehonden. Je kan ze onmogelijk missen!

australia-kangaroo-island-rock-man (1)

Lees ook
Contact