Ghana

Op de stranden van Ghana vind je veel vissersbootjes.
 

Reizen naar Ghana

Ghana ligt in het westen van Afrika aan de Golf van Guinea, enkele graden ten noorden van de evenaar en bijna recht op de meridiaan van Greenwich. Ghana grenst aan Togo, Ivoorkust en Burkina Faso en is bijna 7 keer zo groot als Nederland. De grote variatie aan landschappen maakt Ghana een bijzonder land met prachtige natuur. KILROY kan je helpen bij het boeken van je reis naar Ghana!

Je rondreis door Ghana begin je waarschijnlijk in de hoofdstad Accra. Deze stad is behoorlijk modern en je vindt er vele musea en zelfs een kunstacademie. Als je buiten Accra komt, waan je je terug in de tijd.

Een flink deel van de bevolking is werkzaam in de cacao-industrie, toch hebben deze mensen het beter dan hun voorouders, zoals je kunt zien in Cape Coast Castle. Vanuit dit kasteel werden Ghanesen als slaven verkocht, gebrandmerkt en naar westerse landen verscheept. Er zijn alleen al in Cape Coast Castle 2 miljoen slaven ondergebracht, waarvan een derde het niet overleefde. Aangrijpend, maar wel een belangrijk stukje geschiedenis!

In Elmina vind je overigens een soortgelijk fort, maar hier waren het de Nederlanders die zich schuldig maakten aan het voeren van slavernij.

Vrijwilligerswerk in Ghana

Je kunt verschillende vrijwilligersprojecten in Ghana doen. Denk aan het werk op scholen, met kinderen, werk in ziekenhuizen of geef computerles.

Kumasi

Kumasi is de op een na grootste stad van Ghana. Vanwege de goudmijnen is dit een van de rijkere steden in Ghana. Bovendien is het een belangrijk centrum van de lokale cacaoteelt en de kap en verwerking van lokaal hardhout.

Kumasi was de hoofdstad van het oude Ashanti-rijk. Het paleis van de Ashanti koning, het Manhyia Palace Museum en het Centre for National Culture zijn bijzondere bezienswaardigheden. Een bezoekje aan de Kejetia Market mag je niet overslaan, dit is de grootste openlucht markt van West-Afrika en is een chaotische verzameling van kleding, groente, fruit en souvenirs.

Mole National Park

Natuurlijk vind je in Ghana ook verschillende nationale parken. Mole National Park is een van de populairste van Ghana, het savannelandschap van dit park leent zich vooral goed voor wandelsafari's. In Mole National Park vind je veel olifanten, de olifantenpopulatie is zeer dicht in het park. Mole beslaat een gebied van 5000 vierkante kilometer, hier moet je dus wel wat wildlife kunnen spotten! Daarbij is het landschap ook de moeite waard, een mooie ervaring om aan je Ghana-avonturen toe te voegen!

Beste reistijd voor Ghana

Ghana kent een tropisch klimaat. Aan de kust in het zuidoosten is het warm en betrekkelijk droog. In het zuidwesten is het voornamelijk heet en vochtig en het is droog in het noorden. De beste reistijd voor Ghana is van december t/m februari. Ghana kent twee regenseizoen: van april tot juli en van september t/m oktober. In de praktijk betekent dat om de een of twee dagen meestal tegen de avond een plensbui van een uur of twee. Juli en augustus zijn op de meeste plaatsen tropisch heet.

Contact