Victoria Falls

De Victoria watervallen
 

Bezoek Victoria Falls

De Victoria Falls liggen in de Zambezi Rivier tussen Zambia en Zimbabwe en staan op de UNESCO werelderfgoedlijst. Je kunt de watervallen bezoeken vanuit Livingstone of de stad Victoria Falls. Het zijn de breedste watervallen van Afrika en een must voor elke reiziger. Boek een rondreis of tour langs de Victoria Falls bij KILROY.

De Schotse ontdekkingsreiziger David Livingstone was de eerste blanke die de watervallen zag en wereldkundig heeft gemaakt. Hij gaf de watervallen dan ook hun huidige naam. Vroeger, bij de lokale bevolking waren de watervallen ook wel bekend als Mo ku sa tunya musi, nog steeds de officiële naam in Zambia, wat zoveel betekent als 'Daar waar er steeds rook opstijgt'. Hoewel het niet de hoogste, noch de breedste watervallen in de wereld zijn, wordt wel geclaimd dat het de grootste zijn.

De aparte vorm van de watervallen

Vanwege de aparte vorm van de Victoria Falls, is het mogelijk de watervallen over de gehele breedte te bekijken vanaf één punt. De gehele Zambezi rivier valt hier in een diepe, nauwe kloof en wordt verbonden door een lange serie van grotten. En fantastisch gezicht! Loop bij binnenkomst van het park over het 1,7 kilometer lange pad naar de top van de kloof. Hiervandaan heb je een prachtig uitzicht over de watervallen. Tijdens het regenseizoen is het net alsof je in een zware regenbui loopt als het water van honderden meters hoog naar beneden klettert. Je kunt zelfs tot op 60 meter afstand van dit watergordijn komen.  

De stad Victoria Falls

Victoria Falls lijkt in niets op het echte Zimbabwe. De koloniale stijl van de stad verschijnt als een kleine oase, en lijkt een beetje "out-of-place" gezien de huidige algemene toestand van Zimbabwe. Van het stadscentrum naar de waterval ben je ongeveer tien minuten (lopend) onderweg. Wees je er wel van bewust dat je onderweg van alles tegen kan komen, van olifanten tot buffels. Dus blijf op de weg. In de stad is een bank (niet gebruiken, lees Zimbabwe), en er zitten een paar grote hotels, wat restaurants en souvenirwinkels. Wat ook de moeite waard is om te bezoeken is de lokale ambachtsmarkt. Hier kun je de mooiste handgemaakte kunstwerken van heel Afrika krijgen.

Actie bij de watervallen

Victoria Falls is ook het adrenalinekick paradijs bij uitstek, hoe gek dit misschien ook klinkt. Je hebt er namelijk ruim keuze uit één van de uitdagingen als bungyjumpen, zwemmen tussen kloven, of raften op één van de wildwaterrivieren. Veiligheid staat hier bovenaan, dus wees niet bang als je één van deze dingen gaat proberen. De grote hoeveelheid lokale aanbieders kunnen aparte programmapakketten voor je maken. En hoe meer activiteiten je kiest, hoe voordeliger de prijs! Je kunt ook wild spotten in het Victoria Falls Nationaal Park, of een trip regelen naar het Chobe National Park in Botswana.  Een boottocht (per 'booze'cruise) op de Zambezi-rivier Raden we je ook zeker aan, de boot neemt je mee tot vlakbij de waterval. De zonsondergang op de Zambezi is geweldig en als je geluk hebt kom je er krokodillen en/ of grote groepen nijlpaarden tegen. Mocht je een ruim budget hebben, vlieg dan met een helikopter over de watervallen. Dit kost rond de 100 dollar per 10 minuten.

In Victoria Falls

Taxi's zijn goedkoop en gemakkelijk te vinden. De meeste 'hotspots' zijn op loopafstand als je in het centrum van de stad verblijft. Loop nooit in je eentje in het donker over straat. Je kunt namelijk zomaar loslopend wild, zoals een buffel of een neushoorn tegenkomen. Een goedkoop en goed hostel boek je eenvoudig via KILROY.

KILROY Tips

Ga naar het restaurant 'De Boma' voor een fantastische 'wilde' barbecue. Het personeel loopt in traditionele Zimbabwaanse kleding en je betaalt één prijs voor onbeperkt eten. Als je het aandurft kun je Mopani- wormen of zelfs een hapje larven proberen.

Boek je reis naar Victoria Falls

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact