Paaseiland

Paaseiland is beroemd om de mysterieuze Moai standbeelden - het zijn er meer dan 850
 

Reizen naar Paaseiland

Paaseiland is in Chili, maar ook in heel Zuid-Amerika, één van de meest speciale plekken. Het eiland is één van de meest geïsoleerde plaatsen op aarde met als hoofdattractie de indrukwekkende en kolossale stenen standbeelden, waarvan men tot op de dag van vandaag nog steeds de achtergrond niet weet. Dit is iets wat iedereen moet ervaren, dus waarom zou je nog wachten? Boek je reis naar Paaseiland bij KILROY.

Paaseiland

Het dichtstbijzijnde bewoonde eiland, Isla Marquesas, ligt 2200 kilometer verderop. Het vasteland vind je pas op een nog twee keer zo lange afstand. Het Paaseiland is een mystieke en mythische plek, door lokale bewoners Rapa Nui genoemd. Door de jaren heen zijn veel dingen op dit eiland voor veel mensen een groot raadsel geweest. Wie maakten bijvoorbeeld die grote stenen gezichten, de zogeheten Moais?

Reizen naar Paaseiland

Standbeelden en vulkanen 

De Moais, grote stenen gezichten in de vorm van standbeelden, zijn één van de grootste toeristische attracties op Paaseiland. Maar ook de natuur van het eiland zelf is de moeite waard om aandacht aan te besteden. Het is een vulkanisch eiland en wordt dan ook voornamelijk gedomineerd door drie verschillende vulkanen: Terevaka (de grootste), Poike en Rano Kau. Deze vulkanische kraters en de omliggende lavaformaties, samen met de bruisende diep blauwe zee en de stranden die dichtbij liggen, maken van Paaseiland een erg speciale en indrukwekkende bestemming.

Paaseiland

De geschiedenis van de Moais

In totaal zijn er 887 beroemde Moais te vinden op het eiland. Er zijn veel speculaties over wanneer de standbeelden gemaakt zijn. De verwachting is dat dit is gebeurd tussen het jaar 400 en 1700. Ook de vraag waarom de standbeelden zijn gemaakt en waar ze precies voor dienen is een groot punt van discussie geweest, maar de meesten denken het een ode is geweest aan de voorouders en goden van de Rapa Nui bevolking.

Wat je niet mag missen zijn de Rano Raraku, waar nog niet afgemaakte Moais staan, en de interessante Polynesische ceremonies in het dorpje Orongo.

Het onbekende Paaseiland

Als je denkt dat deze speciale standbeelden het enige is waarom je naar Paaseiland zou moeten afreizen, dan heb je het mis. Dit unieke eiland dat ver in de Stille Oceaan ligt, staat voor veel meer dan mensen aanvankelijk denken. Volgens sommige duikers heeft het eiland bijvoorbeeld één van de mooiste plekken om onder water te ontdekken, zeker omdat het water zo ontzettend helder is. Daarnaast kunnen de surfers van deze wereld hun lol niet op om de surfmogelijkheden die hier zijn. Moto Nui is de beste plek om te gaan duiken en snorkelen. Hiernaast is het eiland ook bij uitstek geschikt om te ontdekken te paard of door gewoon rond te trekken. Voor mensen die meer houden van zon en zee, zijn er mooie stranden die er uitnodigend bijliggen aan de Stille Oceaan, zoals Anakena Beach.

Paaseiland

Reizen naar Paaseiland en accommodaties

Paaseiland hoort bij Chili en het is daarom vast geen verrassing dat je vanaf Chili makkelijk op het eiland terecht komt. Het is bijvoorbeeld een mogelijkheid om vanuit de hoofdstad Santiago te vliegen.

Boek je reis naar Paaseiland

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact