La Paz

La Paz ligt in een kloof, beneden een vlakte, op een hoogte van 3600 meter aan de rivier La Paz
 

De ijle lucht van La Paz

In de ijle lucht van La Paz kun je je uitstekend vermaken. Loop door de smalle, kleine straatjes en steegjes van de stad en bezoek de levendige markten waar Indiaanse vrouwen hun zelfgemaakte spulletjes verkopen. Het is makkelijk om vanuit La Paz dagtochten en wandelingen in de natuur te maken. Het uitzicht is op vele plaatsen adembenemend dankzij het omliggende Andesgebergte.

Vandaag de dag is La Paz een levendige, groeiende stad. De kleine straatjes, de plaza's, de restaurants, de leuke cafeetjes en de vele verschillende musea maken dit tot een heerlijke plaats om wat tijd door te brengen. La Paz is niet direct een feeststad, maar er zijn natuurlijk wel de Peñas, de barretjes met traditionele livemuziek. Die trekken ook vele locals die hier naar komen luisteren, dus je bevindt je in goed gezelschap. Grote markten als de Heksenmarkt (Mercado de Brujas) zijn altijd een bezoekje waard. Hier vind je Indiaanse vrouwen die in traditionele kledij hun kruiden, kleden en handwerken verkopen.

Bezienswaardigheden in La Paz

Er zijn genoeg dingen te zien in La Paz, de kathedraal bijvoorbeeld, gebouwd in 1835, ligt vlak naast het presidentiële paleis aan de Plaza Murillo en is de moeite van een bezoek zeker waard. Daarnaast heb je ook nog Santo Domingo en San Francisco, twee prachtige kerken die al vele mooie foto's hebben opgeleverd. De weg vanaf het dorpje El Alto naar de vallei van La Paz is schitterend. Je krijgt tijdens deze trip een heel ander beeld van de stad. Zo ook vanaf de Valle de la Luna, die op zo'n 10 kilometer van het stadscentrum ligt. Het uitzicht vanaf deze plek is een waar genot voor de ogen. 

Vanaf La Paz kun je een tour maken naar het Titicacameer waarbij je onderweg kunt stoppen in de leuke stad Copacabana. Vanaf hier kun je weer een dagtrip boeken naar Isla del Sol, waarvan gezegd wordt dat de eeuwenoude Incacultuur hier ontstaan is. En als je er dan toch bent, doe dan ook de stad Soratan eens aan. Deze is gesitueerd op de wal van het Titicacameer en is zeer populair onder backpackers. En dat is niet voor niets: het is er prachtig!

Ook als je wilt relaxen ben je in La Paz aan het goede adres. Je kunt vanuit hier namelijk vrij makkelijk een tochtje maken naar Coroica; een Boliviaans paradijsje op 1500 meter hoogte. Het is een heerlijk, laid-back dorpje wat uitnodigd tot niets minder dan relaxen en genieten.

Activiteiten in La Paz

Je kunt vele dagtripjes maken, waaronder een dagje mountainbiken. Als daar je adrenalinepeil niet van omhoog schiet...

El Camino de la Muerte (oftwel: de Snelweg van de Dood) zal je zeker niet teleurstellen. Je kunt deze weg bergafwaarts volgen richting het dorpje Coiroica. Dit levert je 65 kilometer aan spanning op. Het is een geweldige ervaring en de weg daalt maar liefst 3500 meter. Onderweg heb je de mooiste uitzichten, als je tenminste durft te kijken.

Wandelen kan natuurlijk ook, je kunt wandeltours van één of meerdere dagen boeken in La Paz. Wat ook zeer aan te raden is, is de oude beschaving van Tiwanaku onder de loep te nemen bij een bezoek aan de Tiwanaku ruïnes. Als je een wandeltour boekt, zoek dan wel eerst uit wat het weer gaat doen, en kies voor een betrouwbare organisatie. Zeker gedurende het regenseizoen in januari en februari is dit een belangrijk punt.

Reistips

In de Sagarnaga straat in La Paz vind je veel boekingskantoortjes die dagtrips organiseren naar dichtbij gelegen bezienswaardigheden en naar verder gelegen bestemmingen. Je kunt La Paz bereiken via vele routes met de auto, bus, trein en met het vliegtuig. Wat houdt je nog tegen?

Boek je reis naar La Paz

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact