Jakarta

Jakarta - begin je reis door Indonesië hier
 

Jakarta - de enorme metropool op de evenaar

Jakarta ligt op Java, nabij de Ciliwung rivier. Jakarta is een enorm drukke metropool, er wonen bijna 9 miljoen mensen! Jakarta is hoofdstad van Indonesië en ook de grootste stad van Indonesië. Jakarta staat bekend als multiculturele en kleurrijke stad. Leuk voor een stopover, maar sommige backpackers gaan er het liefst zo snel mogelijk vandaan.

Struin over de grote boulevards in het centrum van Jakarta. Je vindt hier monumenten en grote zakenwijken. Jakarta heeft verschillende gezichten: op de ene hoek vind je enorme wolkenkrabbers, terwijl om de hoek een sloppenwijk ligt. Het lijkt wel of ze in Jakarta verkeersopstoppingen hebben uitgevonden, inclusief de bijbehorende smog.  

Shoppen in Jakarta 

In Jakarta kunnen shopaholics hun slag slaan. Van kleine markten tot enorme winkelcentra. In het zuiden van Jakarta vind je de grootste malls. Denk aan de Plaza Indonesia, Pondok Indah Mall of de Taman Anggrek Mall. 

Eten in Jakarta 

Hongerige backpackers hebben geluk, want er is veel goed eten te vinden in Jakarta. Heerlijke Indonesische specialiteiten met vis, schelpdieren, kokosmelk, bananen en verse groenten zijn overal te vinden. Mocht je nou niet van de Javaanse of Indonesische keuken houden; de stad zit vol expats en er is dus ook eten uit alle landen te vinden in Jakarta.  

Wat te zien in Jakarta

Als je een stopover in Jakarta maakt is er genoeg te doen om je dagen te vullen. Denk aan het bezoeken van de prachtige Istiqlal Moskee, duik de economische geschiedenis in in het Bank van Indonesië Museum, of bezoek de kathedraal met Nederlandse achtergrond: de Jakarta Cathedral. Wil je spelen? Ga dan naar de Ragunan Zoo dierentuin, of naar het waterpark Waterbom Jakarta. Kunstliefhebbers gaan naar Taman Ismail. Cultuurliefhebbers gaan naar de oude stad van Jakarta en het Gajah Museum.  

Eilandhoppen vanaf Jakarta 

Indonesië is ontzettend groot: 5000 kilometer aan eilanden gelegen op de evenaar. Er zijn meer dan 17000 eilanden met elk hun eigen karakter. Vanaf Jakarta reis je eenvoudig over land en zee, of per vliegtuig door Indonesië.  

Jakarta is echt een grote metropool en het kan moeilijk zijn de hoogtepunten van de stad te leren kennen in een korte tijd. Het internationale Soekarno-Hatta vliegveld ligt hier, daardoor is Jakarta vaak slechts het startpunt van een te gekke rondreis door Indonesië.

Boek je reis naar Jakarta

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact