Mumbai

De boulevard is een prima plek voor een mooie wandeling
 

Reizen naar Mumbai

Mumbai is een exotisch Indiase smeltkroes, het vuur voor je zintuigen. De stad is een onvergetelijke mix, een stad van contrasten. Enerzijds universeel, opgewekt en exotisch, anders ook hopeloos en onophoudelijk arm. Mumbai is dromen en verlangen tegelijk!

Meng je tussen de yuppies in Leopold café of Club Mondegar. Gorge in dal (linzenschotel) met rijst word geserveerd op bananenbladeren voor een paar dollar of smikkel als een echte maharaja in één van de vele puike restaurants. Word voor één dag acteur in Bollywood ('s werelds grootste filmindustrie waar jaarlijks ruim 500 films van de pers komen rollen). Of ga winkelen op de eindeloos kleurige markten. 

Bezoek de grotten op Elepthanta eiland of geniet van de zonsondergang en het bruisende leven op Chowpatty Beach. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Mumbai telt 20 miljoen inwoners en zal rond 2050 Tokyo van haar troon trappen als meest bevolkte stad op aarde. De beste manier om Mumbai's unieke atmosfeer te verkennen is te voet, dan leer je de stad pas echt kennen. Een enorme mengelmoes waar zakenmannen, zwervers, straathandelaren, prostituees en hippe jeugd van Malabar Hill (Mumbai's versie van Beverly Hills) zij aan zij leven. Een paar straten verder van Colaba, waar de meeste backpackers verblijven, ga je even terug in de tijd. De moderne cafés, restaurantjes en winkelcentra met airco worden ingeruild voor simpele fruitmarkten, krakkemikkige krotten en open riolen, een indruk die je nooit zal vergeten. De kleuren, smaken, geuren, verkeer, chaos en contrasten zijn overweldigend.

Transport

Met de taxi kan je gemakkelijk overal naar toe, let wel op de taxirekening. Vraag de chauffeur of hij zijn taximeter aan zet of overleg een prijs voordat je wegrijdt. Rode dubbeldekkers rijden ook veel rond, en zijn nog goedkoop ook!

Eten

Een goed hapje Indiaas eten kan prima in Mumbai. KILROY raadt je aan om een lokaal eettentje uit te proberen, het eten dat je hier krijgt zal je niet snel vergeten en het is nog goedkoop ook. Geen idee wat je moet kiezen? Probeer een tali, bestaande uit rijst en/of chapatti (brood), dal, curry, vruchtenpuree en augurken. Of pak een mango lassi to go!

Nachtleven

Enigma - Waar de glamourwereld van Mumbai komt!
Leopold Café & Bar - Een klassieke mix in Mumbai's nachtleven, een mengeling tussen backpackers, de Indiase middelklassen en Oost Afrikaanse zakenmannen.
Club Mondegar - Geweldige cocktails en prima bier!

Accommodatie in Mumbai

Goedkope hotels vind je in het havengebied van Colaba, waar prijzen per nacht rond de $40-50 USD liggen. De atmosfeer is relaxt en de zeewind verfrissend.

Beste reistijd voor Mumbai

Mijd het moessonseizoen tussen juni en september.

Boek je reis naar Mumbai

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact