12 plekken die je niet mag missen in Californië

12 plekken die je niet mag missen in Californië

Als je nog niet naar Californië bent geweest, moet deze topbestemming sowieso op je bucketlist! Er is hier zo ontzettend veel te doen. Californië ligt aan de westkust van Amerika. Geniet van prachtige stranden, surf op fantastische golven, hike in één van de Nationale Parken in de buurt, ga wintersporten in de bergen of geniet van een stedentrip in LA, San Diego of San Francisco. Californië heeft het allemaal! 

Onze tip is om te starten in LA of San Francisco voor een stedentrip, om daarna de auto te pakken en een roadtrip te maken door Californië. Onderstaande plekken mag je zeker niet overslaan! Weet jij waar het is? Onderaan vind je de antwoorden. Veel succes!

Welke plek in Californië is dit?  

1.12 plekken in Californië

Dit grote gebergte in Californië biedt geweldige landschappen en is een natuurlijke grens in het oosten van Californië. Je vindt hier misschien wel de grootste bomen ter wereld: de sequoia bomen (ook wel mammoetboom genoemd). Dit gebergte biedt huis aan Lake Tahoe en vier bekende nationale parken zoals Yosemite en Sequoia NP.  

2. 
12 plekken in Californië

Ook dit unieke strand ligt in Californië. Deze plek is jarenlang een vuilnisbelt geweest, waar nu alleen nog duizenden glasdeeltjes van over zijn. De zee heeft deze gepolijst tot een prachtig kunstwerk. Weet jij waar dit strand is?  

3.12 plekken in Californië

Deze plaats ligt bij één van de droogste en heetste plekken van Amerika. Het uitzicht is al supervaak gefotografeerd. Weet jij waar je je dit geweldige uitzicht over kliffen en canyons kan vinden?  

4.12 plekken in Californië

Ooit een strand met paars zand gezien? Aan de legendarische Pacific Coast Highway is dit strand gelegen, omgeven door dennenbossen, berglandschappen en watervallen tot aan het strand. Klinkt dit niet als de perfecte roadtrip-tussenstop?   

5.12 plekken in Californië

Wist je dat de letters in 2023 100 jaar bestaan? Weet jij hoe deze bergen heten?  

6.12 plekken in Californië

Dit reuzenrad op de pier, omgeven door veel restaurants en winkels... Het is echt een bezoek waard! Sinds 2009 is dit het officiële eindpunt van het westelijke deel van de Route 66. Weet jij waar het is? 

7.12 plekken in Californië

Als je al eens in San Francisco geweest bent, ken je deze plek sowieso. Met de typische zeeleeuwen, luierend op de houten vlotten. Op deze pier draait alles rond vis en zeevruchten, zeeleeuwen en sorbetijs. Weet jij hoe deze pier heet?

8.12 plekken in Californië

Noordoostelijk gelegen van Yosemite National Park ligt een spookstad. Deze verlaten plek is ontzettend uniek en erg bijzonder om te bezoeken. Hoe heet het?  

9.12 plekken in Californië

Deze plek is wereldberoemd! Je wordt op elke straathoek volop vermaakt. Je zult het bovendien herkennen van films en series. Deze plaats is gebaseerd op een Italiaanse stad, inclusief de grachten en meer. Het is tegenwoordig ook bekend om de surfsfeer en beachlife. Hebben we al teveel weggegeven zo? 

10.12 plekken in Californië

Vanaf dit uitkijkpunt zie je geweldige granieten kliffen, een beeldschoon uitzicht en enorme watervallen. Je kijkt uit over het Yosemite National Park en Half Dome. Hoe heet dit uitkijkpunt?  

11.12 plekken in Californië

Dit gebied zit vol met wijngaarden! Je kunt wijn proeven bij wel 400 wijnboeren en is beroemd om de Chardonnay en Cabernet wijn. Je kunt hier naast wijn drinken ook nog erg goed eten.  

12.12 plekken in Californië

Als je Highway 101 als route neemt, dan kom je over deze iconische brug. Als je vanaf Highway 101 naar Alexander Avenue rijdt, krijg je een steengoed uitzicht op de brug. Welke brug is dit?   

Antwoorden:

 1. Sierra Nevada Mountains in Californië
 2. Glass beach, Fort Bragg
 3. Zabriskie Point, Death Valley National Park
 4. Big Sur, Pfeiffer State Beach
 5. Hollywood Sign op Mount Lee
 6. Santa Monica Pier, Santa Monica
 7. Pier 39 at Fisherman's Wharf, San Francisco
 8. Bodie Ghost Town
 9. Venice Beach, Los Angeles
 10. Glacier Point, Yosemite National Park
 11. Nappa Valley
 12. Golden Gate Bridge, San Francisco

Wil je deze plekken van je bucketlist schrappen? Kijk dan eens naar deze roadtrip door Noord-Californië

Hulp nodig bij jouw reis naar Californië?
Contact KILROY
Lees ook
Contact