Eten en drinken

Eten en drinken in het buitenland
Tijdens het reizen doe je altijd nieuwe, maar soms ook vreemde ervaringen op qua eten en drinken. De één is wat avontuurlijker aangelegd en zal eerder iets nieuws proberen bij een stalletje aan de kant van de weg dan de ander. Probeer je in ieder geval te laten verrassen door al de verschillende geuren en smaken die je tegenkomt.

Volg de locals

In de wat grotere steden is het tegenwoordig geen probleem meer om eten te vinden dat je kent en waarvan je zeker weet dat je het lekker vindt. In de kleinere, afgelegen dorpen kan dit een grotere uitdaging zijn en zal je soms echt moeten eten wat de pot schaft. Loop je al een tijd met een rammelende maag rond en weet je even niet of het allemaal wel zo hygiënisch is als thuis, ga dan naar een restaurantje waar veel locals te vinden zijn. Als het eten niet goed is, zijn zij de eerste die dat zouden moeten weten. Net als het bij het vinden van een bijzondere plek om te overnachten is het leuk om via tips van andere reizigers of locals op zoek te gaan naar restaurantjes die niet in je reisgids vermeld staan.

Het menu

De menukaart zelf kan soms al een uitdaging zijn, als die er al is... Het kan voor komen dat je gewoon je ogen dicht moet doen en willekeurig iets van de kaart aanwijst of naar het bord van je buurman moet wijzen. Dit kan af en toe best een leuk spelletje zijn, maar zorg dat je een paar gerechten kent die lokaal populair zijn.

Zorg goed voor jezelf

Waarschijnlijk zal je niet vaak in dure restaurants komen als je aan het backpacken bent. Om te voorkomen dat op een gegeven moment de noodles en de rijst je echt gaan vervelen, moet je jezelf soms wel verwennen met een feestmaal. Er zijn mensen die er een sport van maken om elke dag zo goedkoop mogelijk te eten. Maar naast de verveling, is er ook nog het risico om aan de diarree te raken. Iedereen die langere tijd weg is zal hier vroeg of laat in meer of mindere mate last van hebben. Neem voorzorgsmaatregelen en eet genoeg vitamines en drink genoeg (schoon) water. Sla geen maaltijden over en eet niet te veel fastfood. Wellicht allemaal voor de hand liggende tips, maar het zal je helpen je fit te voelen tijdens je reis!

Schoon drinkwater

Schoon drinkwater uit de kraan is niet in elk land vanzelfsprekend, zeker niet in ontwikkelingslanden. Als je zeker wil zijn van schoon water koop dan altijd flessen water. Bestel je water in een restaurant, controleer dan even of de fles niet geopend op tafel komt. Is dit wel het geval, vraag vriendelijk om een nieuwe fles die nog geseald is. Een laatste optie is om waterzuiveringstabletten toe te voegen aan je water of om te drinken met een waterfilter. Deze producten zijn te koop bij buitensportwinkels.

Contact