San Francisco

Er zijn veel mooie uitkijkpunten en de kleurige huizen maken San Francisco compleet als 'mooie stad'
 

Reizen naar San Francisco

De open-minded instelling van de inwoners en de koele zeewind zorgen ervoor dat deze innovatie stad met recht een 'frisse' stad in Amerika is. Grenzend aan de Stille Oceaan kende San Francisco in 1848, tijdens de 'Gold Rush' een ware groeispurt. Zowel de inwoners als de stad zelf zijn vandaag de dag zeer welvarend. De straten zijn beroemd om zijn steile wegen en de vele trams, er is zelfs een kampioenschap trambel luiden. Er zijn veel mooie uitkijkpunten en de kleurige huizen maken San Francisco compleet als 'mooie stad'.

Hoogtepunten van San Francisco

Een goedkope manier om San Francisco te ontdekken is met de tram. De meeste reisboeken hebben het over de 'Fisherman's Wharf' als een mooi uitkijkpunt. Het nadeel is dat dit een heel populair en druk punt is met veel toeristen en attracties. Als je er toch heengaat, bijvoorbeeld op de weg naar Alcatraz, bezoek dan ook Pier 39. 

Alcatraz, ook bekend als de 'Rock' is een klein eiland dichtbij San Francisco. Tot 1963 diende dit eiland als gevangenis en was het onmogelijk om hieruit te ontsnappen. Vandaag de dag is de gevangenis opgesteld voor bezoekers en ingericht als museum. Je kan er komen via een veerboot bij Pier 33. Je moet wel geduld hebben om op het eiland te komen want de veerboot kan volledig volgeboekt zijn gedurende het hoogseizoen.  

De Golden Gate Bridge is het symbool van San Francisco en mede door deze brug is de stad wereldwijd bekend geworden. Deze langste hangbrug van de wereld is gebouwd in 1937. Lopend over de brug heb je het mooiste uitzicht over de stad en de zee.

De verschillende buurten

Chinatown, in het centrum van San Francisco, is één van de oudste en grootste van Amerika. Het is ontstaan in 1850 en is een echte must voor alle Azië-liefhebbers. Wil je graag Tai Chi beoefenen dat kan op Portsmouth Square. Als je in San Francisco gedurende het Chinese Nieuwjaar (eind januari) ga dan naar Grant Avenue, daar vind je de parades met typische Chinese draken en vuurwerk. 

Het financiële district is waar je alle grote bedrijven vindt. Je krijgt er een beetje een Manhattan gevoel, maar de gebouwen zijn er lang niet zo hoog. Het centrum van San Francisco is perfect om te winkelen. Je kan er grote shoppingmalls vinden, zoals 'Crocker Galleria' en 'Embarcadero Centre'. Er zijn ook mooie winkels rond Union Square. 

De 'Transamerica Pyramid Church' is de grootste en één van de weinige grote gebouwen van de stad (260m hoog). De kerk heeft deze naam gekregen omdat hij de vorm van een piramide heeft. Sinds 2001 is deze gesloten voor het publiek. Om van het uitzicht te genieten is er een camera geplaatst op de top. Het is een van de meest architectonische gebouwen en zeker de moeite waard om te bekijken.

Castro is waar de homescène van de stad zich afspeelt. Vroeger in 1920 was het vooral bekend als 'Little Scandinavia', vanwege de vele Zweden, Finnen en Noren die er woonden. Gedurende de 'Summer of Love' kreeg het de bekendheid van de homowijk. Old castro theater is een populaire plek om films te bekijken. Castro is zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens de 'Gay Freedom Day Parade' in juni. En over de 'summer of love' gesproken, de echt hippie liefhebber moet echt naar Hais Asburry. Dit is waar de summer of love geboren is, een tekening van Jimmy Hendrix op de kop tikken is hier echt een eitje.

Food en Cultuur

Als je naar San Francisco gaat voor de cultuur, muziek of het lekkere eten, dan heb je zo veel keuze dat het bijna moeilijk is om te kiezen. De meeste barren en clubs liggen in het gebied Mission, Soma en Chinatown. Drink een cocktail in Aub Zam Zam (1633 Haight St, The Haight) beroemd om zijn jazz muziek en geeft het gevoel dat je in een Arabische wereld terecht bent gekomen. Wil je nog meer Jazz muziek horen ga dan ook naar Biscouts & Blues (401 Mason St, Theater District). De beroemdste club is 1015 Folsom in Soma met groovy Dj's. Als je van stand up comedian houdt is The Moch Cafe een aanrader. Gedurende het hele jaar zijn er in deze stad veel festivals en straatfeesten te vinden. Het beste kun je al deze activiteiten opzoeken via het internet. 

Tip

De omliggende steden Oaklans, Berkley en San Jose liggen vlakbij San Francisco. Het wijngebied en Yosemite Park zijn ook echt de moeite waard om te bezoeken! Mocht je dus buiten San Francisco willen reizen dan is het een idee om wel een auto te huren.

Een hele leuke route om te rijden is de Highway 1 deze gaat langs de Stille Oceaan. Een leuke route van Los Angeles naar San Francisco, gegarandeerd heb je hier mooie uitzichten onderweg! Voor deze route heb je ongeveer een week nodig.

Rondreizen in San Francisco

Het openbaar vervoer in San Francisco is erg goed en goedkoop, de vele trams en bussen brengen je naar iedere uithoek van de stad. Je kan natuurlijk ook een fiets huren, maar het is anders fietsen dan in Nederland, er zijn meer heuvels en het is leuk om naar beneden te fietsen, maar je moet natuurlijk wel eerst boven komen! Het centrum van San Francisco is relatief klein en daarom is het ook wandelend te doen. Veerboten gaan onder andere naar Alameda, Oakland, Tiburon en Sausalito. 

Om de stad op een originele manier te bekijken kun je rolschaatsen of skeelers huren. Je kan je redelijk snel verplaatsen, het is goedkoop en makkelijk. Ook de kustlijn is een bezoekje waard, door middel van een zeiltocht is deze perfect te ontdekken! 

Wil je tussen de grote steden reizen, dan is een aanrader om dit te doen met de bus (Greyhound) of met de Amtrak trein. Deze vertrekken allebei vanaf Transbay Terminal in SoMa. San Francisco is niet echt een stad om een auto te huren, de wegen zijn steil, er zijn veel files en er zijn weinig parkeerplaatsen.

In San Francisco kun je de internationale luchthaven vinden, maar er zijn ook grote luchthavens in Oakland en San Jose. Een ticket naar San Francisco boek je gemakkelijk en goedkoop bij KILROY.

Beste reistijd voor San Francisco

Je kan San Francisco bijna het gehele jaar bezoeken. Het hoogseizoen is de zomer, maar in september tot en met november is het er ook lekker weer en er zijn dan veel festivals.

Boek je reis naar San Francisco

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact