New Orleans

Wandel door de French Quarter in New Orleans.
 

Feest in New Orleans

In Augustus 2005 werd New Orleans getroffen door orkaan Katrina, de stad heeft veel schade geleden en de wederopbouw duurde lang. New-Orleans staat bekend om het bruisende nachtleven met een geweldige jazz-scene, het festival Mardi Gras, de French Quarter met Bourbon Street en een cuisine met Creoolse maaltijden zoals jambalajay en gumbo.

Bourbon Street is misschien wel de bekendste straat van New Orleans. Bourbon Street ligt in de French Quarter en is zeker niet het hoogtepunt van New Orleans. Als je een paar blokken van Bourbon Street af loopt, zie je de prachtige gebouwen in die in de Creoolse, Griekse of de traditionele Victoriaanse stijl zijn gebouwd. Naast de French Quarter, zijn ook andere buurten als de Garden District en Faubourg Marigny de moeite waard voor een wandeling.

New Orleans muziekscene

Er zijn ontzettend veel goede muzikanten in New Orleans. Vroeger was het hot en happening in Bourbon Street: nu is Bourbon Street leuk voor keihard feesten, maar voor goede muziek moet je in Frenchmen Street zijn. Geniet van jazz, dixieland, blues en gospel.

New Orleans Mardi Gras

New Orleans kijkt elk jaar uit naar Mardi Gras. Mardi Gras moet je één keer in je leven mee maken! De stad begint te sprankelen en maakt zich klaar voor de parades waar de kettingen je om de oren vliegen. De mooiste parades gaan langs St. Charles Avenue, maar als je gewoon heel dronken wilt worden, dan moet je naar Bourbon Street. Doe je verkleedpak aan en wissel je beads in voor een mooie blik op de vele boobies die je zult zien!

Cuisine in New Orleans

New Orleans staat bekend om de Creoolse keuken. Je hebt New Orleans niet echt ervaren als je geen gumbo of jambalaya hebt gehad. Gumbo is gekruide stoofpot of soep met een mix van vlees, zeevruchten en groenten. Jambalaya is een rijstschotel met ham, worst, kip, zeevruchten met veel kruiden. Ook komt Tabasco uit New Orleans, doe een tour voor inzicht in het productieproces van de pittige saus. 

New Orleans voodoo- en ghosttours

De mysterieuze, duistere geschiedenis van New Orleans leer je het best kennen door middel van een wandeltocht door de French Quarter in vorm van een voodoo-, ghost- of begraafplaatstour. Zo lijkt het net of je de legendes en mythes zelf meemaakt... Spannend! 

Beste reistijd New Orleans

Bezoek New Orleans vanaf februari tot mei als je wilt feesten. Mardi Gras en Jazz Fest zijn in deze periode. Dit zorgt wel voor duurdere accommodatie en vluchten als je niet op tijd boekt. Het orkaanseizoen is in augustus en september. De inwoners van New Orleans houden zelf ook van uitgaan en feestjes, dus rustig is het niet op straat. Mardi Gras 2014 begint op 4 maart.

Boek je reis naar New Orleans

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact