Miami

Miami beach zorgt voor een tropisch gevoel
 

Reizen naar Miami

Miami is zeer elegant, warm en relaxed. Het is er kleurrijk en inspirerend; je vindt er een amusante mix van etnische buurten en imposante persoonlijkheden. Miami is een fascinerende, verleidelijke smeltkroes van alle goede dingen die het leven te bieden heeft!

Miami is recent uitgeroepen tot de schoonste stad van de Verenigde Staten en het is duidelijk waarom: alles hier is schoon. De lucht, het water, de straten en de grote groene parken. Het recyclingprogramma van de stad werkt fantastisch en maakt dat de stad er uitnodigend bij ligt.

Miami is in veel opzichten de perfecte grote stad. Naast het feit dat het er schoon is, kun je er ook alle geneugten van het leven vinden. Met stip op één staat wel het klimaat. Het is hier altijd heet voor het seizoen. In de zomer is het warm en vochtig, en er komt regelmatig een fascinerende storm overwaaien. Hierdoor krijgt de stad een Caribisch karakter en krijg je zelf een tropisch gevoel. Deze indruk wordt nog ondersteund door de opwindende nabijheid van de moerassen 'The Everglades', gevuld met alligators. Dit is een absolute must-see als je de stad bezoekt; avontuur en wilde dieren in een prachtige, onaardse omgeving.

Miami Beach

Het fantastische klimaat brengt met zich mee dat de stad zich vult met zonaanbidders en schaargeklede mensen: een niet onaardige bijkomstigheid. Het is niet overdreven om te beweren dat Miami alleen al een bezoek waard is voor het kijken naar en kennismaken met de mensen. Het is duidelijk dat Miami Beach in het bijzonder interessante mensen aantrekt. Je kunt wel zeggen dat je niet in Miami bent geweest, als je de geweldige stranden niet hebt bezocht. De omgeving is er, hoe kan het ook anders, enorm levendig. Je vindt er mooie mensen, outdoor cafeetjes en heerlijke drankjes. Leuke hostels vind je hier ook.

Miami Vice

En natuurlijk is er nog een reden om naar Miami Beach te komen: nostalgie! Wie herinnert zich niet de jaren '80 serie Miami Vice. De fans van deze serie moeten zeker binnenlopen bij Jimbo's tegenover het grote en fantastische Zeeaquarium. Het ziet er van buiten een beetje vervallen uit, maar eenmaal binnen raak je betoverd door de speciale atmosfeer en de gezelligheid. Het is een barretje waar de locals je zullen verwelkomen en waar je op je gemak kunt genieten van ijskoude biertjes en gerookte vis. Het is een geweldige bar, en ja, hier werden veel scènes voor Miami Vice opgenomen. Leuk om daar eens binnen te wandelen en je Sonny Crockett te voelen (of één van de vele mooie dames die altijd om hem heen hingen!).

Architectuur in Miami

Miami is een geweldige verzamelplek van mega hoge wolkenkrabbers, de stad heeft namelijk de op twee na hoogste skyline in de VS. Of bewonder de leuke, gezellige huizen in pasteltinten en de wereldwijd bekende Art Decostijl. Het gebied South Beach heeft een heel district met dit soort huizen (het wordt dan ook wel het Art deco Historic District genoemd). Het is écht leuk om door die wijk te wandelen en alle huizen te bekijken.

Activiteiten in Miami

Miami heeft natuurlijk veel meer te bieden dan strand en een oude tv-serie. Je vindt hier een charmante mix van culturen en buurten: Cubaans, Argentijns, Haïtiaans. Elke buurt heeft zijn eigen levensstijlen, geuren, kleurstijlen en charme. Zeker Little Havana (het Cubaanse deel van de stad) is een bezoek meer dan waard.

Winkelen en uitgaan

Naast een bezoek aan deze etnische buurten kun je in Miami ook fantastisch shoppen. De modieuze Lincoln Road Mall strekt zich uit over een voetgangersstraat in South beach. Je kunt hier superleuk winkelen met gelikte medeshoppers. Leuk om te zien én te doen. En dan het nachtleven. Dat is hier echt uitstekend geregeld. Er is glitter, er is glamour en het gaat maar door en door. Er zijn allerlei soorten barretjes en clubs te vinden.

Stranden van Miami

En als je dan klaar bent met alle activiteiten in de stad, zijn er nog héél veel dingen buiten Miami die je zeker moet hebben gezien. Zo is het het lieflijke, kleine eiland Key Biscayne. Hier vind je de meest paradijselijke witte stranden.

En wat te denken van een dagje relaxen in de Venetian Pool. Dit is een gigantisch zwembad met watervallen, koraal, grotten en palmbomen. Het is een giga Venetiaans zwembad en een unieke historische schat. Hier een dagje zwemmen en relaxen is een super ervaring.

Boek je reis naar Miami

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact