Los Angeles

Ervaar het surfleven op het strand van Los Angeles
 

Reizen naar Los Angeles

Je zult je niet snel vervelen in Los Angeles! Je kunt gaan surfen of verdwalen in de Hollywood Hills. Geniet van het culturele leven in de musea en op de festivals en zorg ervoor dat je aanwezig bent op de vrolijke Pride Parade; geen straatfeest is flamboyanter dan dit.

Deze stad van beroemdheden en rijkdom herbergt zo'n 4 miljoen mensen, maar in de gehele regio wonen er zo'n 16 miljoen. Dit is, gelet op de populatie, de grootste stad na New York. Mensen uit meer dan 140 verschillende landen wonen hier en proberen hier hun fortuin te maken. Er zijn dan ook veel verschillende wijken zoals Chinatown, Koreatown, Little India met elk hun eigen sfeer.

Net als in alle grote steden is er een heel scala aan clubs, restaurants en musea te vinden. Het Museum of Contemporary Art met zijn collectie pop-art en fotografie is leuk. Voor het nodige shoppplezier zijn Robertson Blvd en Melrose Ave te gek. Als je geld te veel hebt en wel wat kan spenderen kun je je voegen bij de rijken der aarden op Rodeo Drive. Kortom: LA is een winkelparadijs!

Ook leuk om te bezoeken is de Huntington Library, Art collections en Botanical Garden. En wat te denken van Walt Disney Concert Hall; hier worden de beste concerten ten gehore gebracht. En Disneyland in Anaheim is weer fantastisch voor de kinderen (en degenen onder ons die zich altijd een beetje kind blijven voelen).

Het gebied rond Beverly Hills is zo te herkennen van alle oude tv-series. Je kunt hier ook dineren in het Beverly Hills Hotel. De beroemde Route 66 eindigt in het park Palisades in Santa Monica. Hier hoef je niets anders te doen dan mensen spotten, want zelfs de joggers zien er top uit. In Santa Monica vind je ook het Aquarium waar je de haaien zo in de ogen kunt kijken. Daarna kun je rechtstreeks door naar het Pier & Pacific Park voor een dosis amuzement.

Hollywood

Hollywood is eigenlijk een stad op zichzelf. Het is beroemd om de filmstudio's die gedurende de vorige eeuw groot zijn geworden. Het is fascinerend om te zien waar de grote filmindustrie is ontstaan en voor de bezoeker is het zeker nog een interessante onderneming. Je kunt beginnen rond de Hollywood Hills; lekker ongegeneerd de waanzinnige villa's van de filmsterren bekijken.

De Hollywood Walk of Fame is ook op Hollywood Boulevard. Er zijn meer dan 2000 sterren op de grond met daarin de namen van acteurs en mensen die een grote bijdrage aan de filmindustrie hebben geleverd. Zo vind je er de namen van Kermit de Kikker en Mickey Mouse naast die van sterren als Marily Monroe.

De Universal Studio is een populair themapark. Je kun hier makkelijk de hele dag kijken naar hoe bijvoorbeeld special effects worden gemaakt. In Paramount Studio's en Warner Bros Studio's kun je zien hoe de series worden opgenomen.

Stranden in Los Angeles

Malibu is het grootste strand in LA. Het ziet er precies zo uit als in de films, met prachtige palmbomen langs het lange strand. Venice Beachfront is een leuke plek om rond te hangen. Langs de boardwalk zie je de meest vreemden en leuke mensen opduiken. Je kunt zwemmen in de Stille Oceaan, rollerskaten of beach volleybal spelen.

Activiteiten in Los Angeles

De strandliefhebbers kunnen hier een heerlijk, lui leventje leiden. Er zijn verschillende leuke stranden die bekend staan om hun goede surfomstandigheden zoals Venice Beach, Malibu en Zuma. Er worden hier jaarlijks ook surfkampen georganiseerd. Venice Beach heeft oude tennisbanen en basketbalvelden in de buurt en een boel lange palmbomen en de surfers blijven maar doorgaan, zelfs in de winter. Manhattan beach staat volgepakt met volleyballers en zonaanbidders gedurende de zomer. Dit is echt één van de fijnste stranden van LA.

Maar er kan natuurlijk ook gewandeld worden in LA. Zet koers naar de bergen van Santa Monica of Malibu State Park of Griffith Park. Dit zijn de leukste wandelbestemmingen.

En dan het skieën. Ook dat kan in deze omgeving. Bernandino National Forest, Big Bear Lake is het meest dichtbij. Je kunt hier gewoon in je bikini of zwembroek skieën in het voorjaar. Het seizoen loopt van december tot april.

Rondreizen in Los Angeles

De files in LA zijn chaotisch en gigantisch want er is zo ongeveer één auto per persoon in de stad. Toch is het de meest prettige manier om je in LA voort te bewegen, dus je kunt het best een auto huren. Als je alles lopend gaat doen gaan mensen je raar aan zitten staren. De afstanden hier zijn zo lang, dat men je voor gek zal verklaren. Alles gaat hier met de auto. Je ziet hier zelfs 12 baans wegen! Er is ook voldoende openbaar vervoer, namelijk metro's, bussen en lighttrains en er zijn vijf vliegvelden.

Beste reistijd voor Los Angeles

De zonnige maanden juli en augustus zijn super toeristisch. De prijzen rijzen dan de pan uit. Je kunt dus een hoop geld besparen door in een andere periode LA te gaan bezichtigen.  

Tips

Let bij het plannen van je trip op de volgende evenementen; misschien kun je er één meepakken.

  • De Tournament of Roses Parade is op nieuwjaarsdag. Muzikanten, beroemde mensen en prachtig gedecoreerde wagens bewegen zich over de Pasadena's Colorado Blvd.
  • Het Chinese Nieuwjaar in Chinatown wordt gevierd in februari. Het is een straatfeest met enorme drakenparades, live muziek en feest.
  • Het Indio Music festival is ook geweldig. Dit speelt zich eind april of begin mei af in de Coachella Valley. Koop je kaartjes ruim van tevoren!
  • De meest kleurrijke parade is duidelijk de LA Pride, het gay en lesbian festival. Dit wordt gehouden in juni op de Santa Monica Blvd. Er zijn maar weinig feesten met een hoger showniveau te vinden dan de mensen die je hier ziet.
  • In juli is er het Central Avenue Jazz Festival en in augustus het International Surf Festival van Manhattan Beach, Hermosa Beach en Redondo Beach.
  • Het Summer Pops festival in Hollywood Bowl wordt gehouden van juni tot september. Je kunt er naar alle soorten muziek luisteren, van klassiek tot pure hip hop.
  • In november is het tijd voor het gewaardeerde AFI-LA Fest; een filmfestival met enorm veel internationale films.

Contact