Spanje

San Sebastian
 

Reizen naar Spanje

Wat wil je meemaken op je reis? Zonnebaden, rotsen beklimmen, feesten, vissen, duiken, heerlijk eten en oude kathedraals bezoeken. Je vindt het allemaal in Spanje!

Reizen naar Spanje

Spanje is één van de favoriete bestemmingen van veel Europeanen. Één van de redenen is het aangename klimaat. De winters zijn mild en de zomers zijn heerlijk warm. Ook geografisch gezien heeft Spanje veel te bieden, grote bergen in het noorden en Nationale Parken in het zuiden en niet te vergeten: heel veel stranden. Houd je van cultuur? Dan ga je je helemaal thuis voelen in Madrid en Barcelona.

Reizen naar Spanje - Girona

De Spanjaarden

Spanje heeft zo'n 45 miljoen inwoners waarvan er 3 miljoen in de hoofdstad Madrid wonen. Barcelona komt op de tweede plaats met 1,5 miljoen inwoners. Het overgrote deel van de Spanjaarden is katholiek, gevolgd door protestants Christelijk en Islamitisch. Spaans is de officiële taal, in sommige regio's wordt voornamelijk Catalaans of Baskisch gesproken.

De Spaanse keuken

Voor goed eten ben in je Spanje op de juiste plek. Verse ingrediënten en smakelijke schotels, zelfs voor de kieskeurige mens is er genoeg keus. Door de ligging van Spanje tussen de Atlantische- én de Middellandse zee bestaat het eten veelal uit zeevoedsel en visdelicatessen, zoals de paella! Spaans eten zit vol smaak en is niet erg pittig. Voor een Spanjaard is eten zeer belangrijk. Vaak beginnen ze pas rond 10 uur's avonds en zijn dan uren met elkaar te eten.

Tapas

De Spaanse nationale schotel heet collectief 'tapas', ook populair in andere landen. Een trendy en aangename manier om te eten en gezellig te praten met vrienden. Tapas worden geserveerd in kleine porties, zo'n 6 à 7 verschillende soorten tapas zijn goed voor een volledige maaltijd. Meestal worden Tapas door iedereen gedeeld en daarom vindt het gesprek vaak plaats rond het bord. Er gaan veel verhalen rond over het ontstaan van de tapas. Eén daarvan gaat terug naar de 13de eeuw toen een Spaanse koning ziek werd. Zijn dokter vertelde hem dat het beter was in kleine porties te eten, vergezeld met wat wijn tussendoor.

Reizen naar Spanje - tapas

Een stedentrip in Spanje
Afhankelijk van waar in Spanje en hoelang je er wilt blijven, zijn er ontelbare opties. Heb je maar een paar dagen of een lang weekend dat is een stedentrip een aanrader. Iets meer tijd? Huur dan een auto en rij door de wijnplantes in de Rioja regio of ga wandelen in het Nationale Park Doñana, welke op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

De Balearische Eilanden

Reizen tussen de Balearische Eilanden (Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera en Cabrera) is ook mogelijk. De populairste eilanden zijn Mallorca en Ibiza. Ibiza staat vooral bekend om zijn feesten vol met topclubs, maar heeft ook hele mooie stranden en Mallorca heeft eigenlijk voor ieder wel wat wils. Mallorca heeft bergen, stranden, een prachtige hoofdstad (Palma de Mallorca) te vergelijken met Barcelona en er zijn diverse plekken waar je helemaal uit je dak kan gaan!

Reizen naar Spanje - Mallorca

Feesten op Ibiza

Ibiza is bekend vanwege de spectaculaire feesten waar 's werelds beste DJ's komen draaien, grote kans dat je menig bekendheid hier tegenkomt. Maar, Ibiza heeft ook een andere kant. Het noordelijke deel heeft een steile kustlijn met een ruige en indrukwekkende natuur. zelfs in de drukke zomermaanden vind je hier lege stranden.

Contact