Schotland

Schotland heeft een unieke cultuur met kilts, doedelzakken, whisky en haggis!
 

Reizen naar Schotland

Schotland: het land van de whisky, haggis, blote billen onder de van tartan gemaakte Schotse kilts en natuurlijk de doedelzakken. Daarnaast staat Schotland bekend om de prachtige middeleeuwse kastelen, ruige natuur van de hooglanden, fjorden en afgelegen eilandengroepen.

Historisch Schotland

Begeef je in de middeleeuwen en bezoek een van de vele kastelen (of ruïnes) die je in Schotland kunt vinden. De bekendste kastelen, zoals Stirling Castle, Edinburgh Castle, Falkland Palace, Holyroodhouse Palace en Dumbarton Castle mag je niet missen. Kijk ook even goed in de wateren bij Urquhart Castle, want wellicht zie je "Nessie" nog, oftewel het monster van Loch Ness.

Schotse trots

Vroeger dachten de Schotten dat een slok whisky het perfecte medicijn tegen allerlei kwaaltjes was. Schotland heeft de beste whisky distellerijen ter wereld en is de perfecte plek voor een whiskyproeverij. Ook mag je Schotland niet verlaten zonder haggis te hebben geproefd. Weet jij wat er allemaal in zit? Schotten vertellen zelf graag dat haggis een klein wild dier is, waar op gejaagd moet worden, maar eigenlijk is het een schapenmaag of runderdarm gevuld met andere organen, havermout en kruiden. Eetsmakelijk!

Outdoor activiteiten in Schotland

De bergachtige landschappen, ruige zee en adembenemende natuur met prachtige historische elementen zorgen voor veel outdooractiviteiten. Wandel door de prachtige natuur, pak wat golven, ga golfen of typisch Schotse activiteiten zoals vissen en jagen in een omgeving waar je mond van open valt. In de winter kun je de pistes van één van de vijf wintersportgebieden onveilig maken.

Stedentrips in Schotland

Schotland is een land met een paar geweldige steden zoals de mooie hoofdstad Edinburgh, het hippe Glasgow, de stad aan de kust Aberdeen, het historische Stirling, leef je uit in de studentenstad Dundee en bezoek de hoofdstad van de hooglanden: Iverness. Je komt niets tekort aan cultuur en natuur in Schotland.

Boek je reis naar Schotland

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact