Noorwegen

Tijdens de winter biedt Noorwegen een breed scala aan wintersportverblijven
 

Reizen naar Noorwegen

Noorwegen zit vol met mythen en mysteries, die zowel bestaan uit de oude godenverhalen van de Noorse mythologie of uit verhalen over bewoonde bossen door trollen, als het algemene beeld van Noorwegen door buitenlanders dat vaak niet strookt met de werkelijkheid. Er lopen geen ijsberen over straat, ze genieten van zomers met temperaturen boven de 20°C en er zijn zelfs leuke zandstranden langs de kust. Welkom in een land met prachtige natuur, spannende grote steden en culinaire hoogstandjes van wereldklasse.

Wanneer je reist naar Noorwegen, zul je vrijwel zeker aankomen in Oslo, dat de hoofdstad en grootste stad van Noorwegen is. We raden je aan om hier een paar dagen te verblijven en een aantal historische en culturele plaatsen te bezoeken en goede restaurants, winkelstraten en parken te ontdekken.

Het beste van Oslo

Begin met een wandeling rond de vesting Akershus, een plaats met grote historie en interessante relikwieën uit de Middeleeuwen, ga daarna naar het Norwegian Museum of Cultural History en het Viking Schip museum. Met meer kennis over de Noorse tradities en geschiedenis vervolg je de trip en bezoek je het Vigeland Sculpturenpark voor een picknick op het gras omringd door honderden mensvormige sculpturen. Als je in de winter in Oslo bent, kan je genieten van veel gezellige cafeetjes en bars waar je warme dranken en lokale specialiteiten kan uitproberen. Elke nacht in de week is het een drukte van jewelste en kan je kiezen uit evenementen en bars in veel verschillende stijlen. Veel plaatsen verzorgen live optredens van lokale en buitenlandse bands, dus ontdek wat er tijdens jouw verblijf allemaal te doen is.

Andere fantastische steden in Noorwegen

Steden als Trondheim, Bergen, Stavanger, Tromsø en Kristiansand bieden allemaal de fantastische Noorse cultuur en zijn van alle gemakken voorzien zoals accommodaties, banken, winkelcentra, postkantoren, nachtleven, restaurants, infrastructuren en musea. Je kan makkelijk kleine en grote trips buiten de steden organiseren, je hoeft alleen maar te informeren bij de lokale bezoekerscentra. Struin vooral ook even gewoon door de straen, zodat je kan proeven van het echte gevoel van het Noorse leven.

Wintertijd en skiën

Tijdens de winter biedt Noorwegen een breed scala aan wintersportverblijven, die zich meestal midden in de natuur bevinden. Trysil, Hafjell, Hemsedal en Kvitfiell zijn erg populaire plaatsen om naar toe te gaan en bevinden zich niet zo ver van Oslo vandaan. In het noorden zijn zowel Tromsø als Narvik geschikt om te skiën en snowboarden en kan je ook het beroemde noorderlicht zien. Boek je accommodatie ver van tevoren, vooral rond Kerstmis en Pasen zijn veel wintersportplekken overvol.

De kust en het geweldige buitenleven

De robuuste en prachtige kust van Noorwegen is adembenemend. De beste manier om dit te ontdekken is met de populaire 'Hurtigruten' , dit is een passagiersschip dat zeilt tussen Bergen in het zuiden en Kirkenes in het noorden en geeft je een unieke ervaring op de oceaan. Een goede plek om aan land deze authentieke kust en atmosfeer te beleven zijn de Lofoten eilanden in het noorden, waar je vandaag de dag nog steeds de nacht kan doorbrengen in houten boothuizen die zijn omgebouwd tot accommodaties en waar je kan gaan vissen op kabeljauw in een ouderwetse roeiboot. Geniet van de beste zeevruchten van Noorwegen na een dag op de oceaan en val in slaap met het geluid van golven onder je kussen.

De zomer in Noorwegen

Noren zijn in geen ander jaargetijde zoveel buiten te vinden als in de zomermaanden. Hoewel het weer vrij onvoorspelbaar kan zijn, houden ze zeker van het buitenleven. Op een zonnige dag zul je veel Noren overal in het gras zien liggen, vergezeld door een wegwerpbarbecue en blikjes bier en muziek, dit is de favoriete bezigheid van de Noren in de zomer. Er zijn wat leuke zandstranden verspreid langs de Noorse kust, die natuurlijk kouder en minder plezierig worden hoe noordelijker je komt, maar desondanks erg populair bij de lokale bevolking.

Het binnenland van Noorwegen zit vol met bergen en bossen die perfect zijn voor wandelingen, en we kunnen je dan ook verzekeren van een paar geweldige uitzichten. Het land wordt gelukkig niet ernstig bedreigd door wilde dieren en is het dus op veel plekken veilig genoeg om te kamperen in een tent. Je grootste angst zal de bloeddorstige mug zijn die erg agressief kan zijn, dus zorg voor voldoende anti-muggen middel. Bekijk altijd de lokale informatie voordat je er op uit trekt. Noorwegen is zeer goed voorbereid op wandelaars en dus vind je op sommige wandelroutes huisjes waar je in kan overnachten. Tot de beste plekken (die verdeeld zijn over heel Noorwegen) behoren Jotunheimen, Rondane, Sunnmørsalpene, Lyngsalpene, Finnmarksvidda, Dovrefjell en Hardangervidda.

Noorwegen komt misschien erg duur over voor veel bezoekers, maar we beloven dat het je geld meer dan waard is wanneer je deze reis maakt. En onthoud ook dat een vakantie niet duur hoeft te zijn, zolang je alles goed van te voren plant. Verblijf in backpackerhostels, kijk naar alternatieven met eten zoals boodschappen doen in de supermarkt en kijk welke bezienswaardigheden gratis zijn voor jouw bestemming.

Boek je reis naar Noorwegen

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact