Venetië

Venetië bestaat voor een groot deel uit water
 

Reizen naar Venetië

Venetië in het noorden van Italië is wereldberoemd. Het is hier echt zo speciaal en romantisch zoals je het je altijd voorstelt. De stad is de perfecte plek voor een romantisch uitje of voor een langere reis door Europa en Italië. Boek je reis naar Venetië bij KILROY.

Er zijn boten en gondels in alle soorten en maten. Karakteristieke oude huizen en smalle straten die het geluid van de golven weerkaatsen, deze stad is wereldberoemd om haar kanalen. Je kan er voor een wat hoger budget fantastisch overnachten, maar als je wat verder zoekt kan je hier ook low-budget een prima slaapplek vinden.
  
Venetië is ontdekt in de 5e eeuw en ligt verspreid over 118 eilanden in een kustmeer van de Adriatische Zee. Het is gebouwd op houten palen en in veel plaatsen staan de huizen niet meer dan een meter boven water. Dit maakt de oude stad erg gevoelig voor de stand van de maan en de getijden.

Het is vaak voorspeld dat Venetië in de zee zou gaan verdwijnen, maar tot nu toe staat de stad er nog steeds. Misschien is juist deze kwetsbaarheid wel de reden van de mystieke en aantrekkelijke sfeer van deze stad in Italië.

Bekend van de films

Venetië is een stad voor dromers en romantische mensen en staat bekend om de mysterie en geschiedenis. In 1987 is het terecht gekomen op de UNESCO Werelderfgoed lijst. Alleen al het rondwandelen in het labyrint van de straten en de stad is een hele belevenis op zich. En gelukkig kost dit gedeelte van de reis je helemaal niets.

Canal Grande

Als je moe bent van het lopen door de stad, kan je in een gondel of watertaxi springen en je benen laten rusten terwijl je langs de oude huizen vaart. In het S-vormige kanaal Grand Canal, wemelt het van de transportmogelijkheden, dit is dan ook het drukste kanaal van de stad.

Als je hier je tocht begint en vaart richting Piazza San Marco, kom je langs zowel de Scalzi brug, College brug en niet het minst langs de Rialto brug. Deze laatste is een prachtige wit gebouw van eind 1500 dat centraal is gelegen en een van de meest bekende hoofdbruggen van de stad vormt.
Als je op zoek bent naar souvenirs, is dit ook een mooie gelegenheid om te stoppen, aangezien er op deze brug veel kleine winkeltjes zitten.

De markt bij zonsopgang

Niet ver hier vandaan vind je de grootste markt van de stad waar je fruit, groenten en verse vis kan kopen. Er zijn hier ook verscheiden restaurants te vinden. Maar zorg dat je er vroeg bij bent, want de markt begint bij zonsopgang en is rond 8.00 uur al in volle gang. De meesten kraampje sluiten rond het middaguur.

Espresso aan zee

Venetië heeft ook veel goede restaurants. Er zijn cafeetjes en bars die een uitzicht hebben op zee en waar je een espresso in de zon kan drinken. Je vindt er kleine gezellige restaurants die huisgemaakte pasta en tiramisu serveren. En mis niet de kans om versgevangen vis of schelpdieren te eten.

San Marco

Er is een overvloed aan winkels in Venetië. Van goedkoop spul, verkoop van carnavalsmaskers, glaswerk en souvenirs tot de exclusieve Italiaanse ontwerpers.
Als je op zoek bent naar dure uitgaven, dagdromen of gewoon wilt windowshoppen, bezoek dan het gebied van San Marco. Je vindt hier exclusieve winkels zoals Bulgari, Prada en Gucci, maar ook een paar goede boekenwinkels met reisgidsen en kaarten in het Engels. Maar wees op je hoede, want Venetië zit vol met verleidingen.

Boek je reis naar Venetië

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact