Rome

Rome staat bekend om zijn prachtige architectuur
 

Reizen naar Rome!

Alle verbazingwekkende bezienswaardigheden en ervaringen zijn op loopafstand van elkaar. De volgende nog groter en beter dan de vorige! Het verleden is nog nooit zo dichtbij geweest en alleen al het Colosseum brengt je wildste fantasieën tot leven!

Go walking

Als je het hebt over de bezienswaardigheden van Rome, ontdek je als eerste dat ze allemaal op loopafstand van elkaar liggen, dat is dus lekker makkelijk. De beste plek om te beginnen is een bezoek aan het Colosseum. Zorg wel dat je er vroeg bent, zodat je niet achteraan een meterslange rij hoeft aan te sluiten.

Mocht je onverhoopt toch laat arriveren en de rij sluiten, het is je bezoek zeker waard! Na een bezoek aan het Colosseum loop je zo naar de volgende 'attractie', het Forum Romanum. Met deze monumenten ben je minstens enkele uren zoet. De vele monumenten verkeren vaak nog in verrassend goede staat.

Ten noorden van het Forum Romanum is Piazza Di Campidoglio, ontworpen door Michaelangelo, een hoogstandje op het gebied van architectuur. Nog een paar straten naar het noorden en je komt bij het Patheon. Neem onderweg even een korte pauze voor een verfrissend 'echt' Italiaans roomijsje. Het Pantheon is bekend om zijn licht dat door de koepels in het plafond op de stenen vloeren en muren schijnt.

Kopjes koffie en mensen kijken

Na het Pantheon heb je wel een koffiepauze verdiend! Loop daarvoor naar een van de vele levendige piazzas. Aan de oostkant vindt je Piazza Navona, hier zijn veel koffiehuisjes te vinden. Een goede plek om mensen te kijken is Fontein Berninis in het midden van het plein. Aan de westkant richting Fontana Di Trevi kan je Piazza Ignazio of Piazza Colonna bezoeken. Als je toch bij Fontana dit Trevi bent, gooi dan een muntje in het water voor goed geluk, dit doe je achterstevoren!

Winkelen

Ten noorden van Fontana Di Trevi vind je het modedistrict van Rome. Alle gerenommeerde modehuizen hebben hier een winkel. Als je goedkoper wilt shoppen kun je dit doen bij de Via Nazionale. Ben je geïnteresseerd in tweedehands winkels? Ga dan naar Via del Governo Vecchio (vlakbij Piazza Navona).

Er is nog veel meer te zien...

Aan het eind van Via Condotti vind je de beroemdste plek van Rome, de Spaanse trap. Hier ontmoeten de 'Romeinen' elkaar, jong en oud. De lente zorgt voor de meest spectaculaire bloesem op de treden en de trap is volledig bedekt met bloemen, ga lekker zitten en geniet ervan - als je tenminste een plekje kan vinden!

En nu je toch in Rome bent, kan je net zo goed even de Paus bezoeken. Als je hier bent ga je natuurlijk wel even naar de kathedraal Sint Pieter en de Sixtijnse kapel. Sint Pieter is een van de indrukwekkendste kathedralen in de wereld en het Sixtijnse Kapel heeft vele mooie werken van Michelangelo.

Wat te doen met het avondeten?

Als het om eten gaat kom je in Rome niet te kort. Zolang je maar uit het toeristische gedeelte blijft, zijn er heel veel leuke, gezellige restaurantjes! Ga waar de Italianen ook eten. Ook al is dit niet in een mooi restaurant maar in een ouderwetse bar! Voor een paar euro heb je hier de lekkerste en meest uitgebreide menu's, vooral in de buurt Trastevere kan je je smaakpapillen versteld doen staan! Het restaurant Trattoria Gioia Mia aan Via Avignonesi 34 is zeer populair, de kans is groot dat je lang moet wachten voordat je een tafel hebt, maar als je eenmaal zit is het eten oh zo heerlijk!

Verblijfplaats

Zoals in alle grote internationale steden zijn de hotels in Rome vrij duur. Echter, als je bereid bent een niet zo aantrekkelijke locatie te nemen, kan je goedkopere hotels vinden. Deze vind je vooral rond het treinstation Termini. Vanaf dit punt kun je heel makkelijk lopen of met de metro de hoogtepunten van Rome bezoeken. KILROY adviseert Hotel and Hostel Des Artistes, dit hotel heeft grote slaapruimtes tot tweepersoonskamers met eigen badkamer en beschikt daarnaast over een prachtig dakterras.

Boek je reis naar Rome

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact