IJsland

Blue Lagoon en het adembenemende Noorderlicht
 

Reizen naar IJsland

IJsland is een land van extremen. Een ruig landschap, vriendelijke inwoners, een gezellig centrum in Reykjavik, stomende geisers en actieve vulkanen. Ervaar de pracht van het Noorderlicht, doe een 4WD tour en relax bij in één van de vele bronnen. Boek je reis of weekendtrip naar IJsland bij KILROY.

Reykjavik

Ongeveer 60% van de bevolking in IJsland woont in Reykjavik en de omliggende voorsteden. Een fascinerende stad met een rijk verleden, mode en cultuur. Je vindt in het centrum talloze  leuke cafes en restaurants. Of ga shoppen in een van de winkelstraten, Laugavegurinn en  Skólavörðustígur.

Maak een stop in IJsland

IJsland is een land van grote contrasten. Het heeft heetwaterbronnen, enorme lava gebieden, bergachtige gebieden, zwarte stranden, extreme gletsjers, prachtige watervallen en spectaculaire geisers. In ongeveer drie uurtjes vlieg je van Amsterdam naar IJsland. En ga je naar de Verenigde Staten, vlieg dan via Reykjavik en maak een stopover van een paar dagen.

IJsland geisers

Jökulsárlón - het gletsjermeer 

Jökulsárlón ligt aan de zuidkant van de gletsjer Vatnajökull. Het is de grootste van alle  gletsjermeren in IJsland. Dit meer is echt magisch! Jökulsárlón ligt op een steenworp afstand van de zee. Steek de weg over en je staat op het zwarte strand. Als je tijd hebt, vergeet dan niet om Jökulsárlón en het zwarte strand te bezoeken.

Gullfoss en Geysir

Samen met het Þingvellir National Park, vormen Gullfoss en Geysir samen de "Golden Circle". De "Golden Circle" is oprecht de meest populaire dagtour in IJsland. Gullfoss is één van de mooiste watervallen van Europa. De pure kracht van het bulderende water is iets om van dichtbij mee te maken. Gullfoss is een 105 meter dubbele cascade waterval en op een zonnige dag zie je tientallen regenbogen in het watergordijn. 

IJsland Gullfoss

Vanaf de watervallen zie je in de verte het uitgestrekte geiser-landschap al liggen. Vooral wanneer je dit nog nooit hebt gezien, is een bezoek een must. De warmwaterbronnen van Geysir zijn de hoogste ter wereld, de uitbarstingen komen tot wel 80 meter. Om de paar minuten barst er wel een stoompilaar de lucht in.

Topattractie van IJsland: Blue Lagoon

Gelegen in het maanlandschap van IJsland vind je de thermische spa van de Blue Lagoon. Ook dit is één van de ervaringen die je niet mag missen tijdens een bezoek aan Reykjavik. Geniet van de warmte van de heetwaterbaden, terwijl je de zuivere lucht van IJsland inademt. Elke 40 uur vernieuwen de bronnen zich met zo'n zes miljoen liter geothermisch zeewater met een temperatuur van 37-39 °C. Even ontspannen dus!

Blue Lagoon IJsland

De hel van Hekla

De Hekla is een van de meest actieve vulkanen ter wereld en de laatste keer dat deze uitbarstte was in het jaar 2000. In de IJslandse mythologie vind je ook veel referenties naar deze berg, die ook wel de poort naar de hel werd genoemd. De Hekla is ongeveer 1491 meter hoog en de gehele bergkam strekt zich uit over zo'n 40 km.

Activiteiten op IJsland - avontuur ten top!

IJsland biedt naast ontspannende baden en bronnen ook uitstekende mogelijkheden om te gaan raften, ijsbergen te beklimmen en gletsjertochten te maken. Er zijn diverse locaties in het land waar je geen toerist tegenkomt en het net lijkt alsof je op de maan verblijft. Een unieke setting om je in het zweet te werken.

Trektochten in IJsland

Het nachtleven van Reykjavik

Reykjavik staat bekend om zijn wilde en levendige nachtleven. Er is een diversiteit aan trendy clubs en gezellige kroegen. In de zomermaanden is het een hele ervaring om van bar naar bar te hoppen: de zon gaat namelijk niet onder 's nachts. En kom je er in de pikdonkere wintermaanden, bedenk dan dat je niet dronken bent wanneer je het kleurrijke poollicht aan de hemel ziet verschijnen.

Rondreizen op IJsland

Er rijden geen treinen in IJsland, dus wil je op eigen houtje het land verkennen, huur dan een 4WD auto. Ook kun je de bus nemen die langs meerdere plaatsen in het land rijdt. KILROY kan je helpen met vervoer op IJsland.

Accommodatie

Hotels en hostels in IJsland zijn over het algemeen van goede kwaliteit. De prijzen van hotels zijn gemiddeld 40% gedaald na de economische ellende waarin het land verzeild geraakt is na het jaar 2000. KILROY kan je helpen met het vinden van leuke en goede accommodatie.

Boek je reis naar IJsland

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact