Dublin

In Dublin houden ze af en toe wel van een kleurtje!
 

Reizen naar Dublin

Dublin, de hoofdstad van Ierland, heeft zo’n 1,5 miljoen inwoners. De stad doet denken aan Londen, maar dan met alles op een comfortabele loopafstand. Dublin is een kleine, vriendelijke en groene stad met brede lanen, weelderige parken en tuinen. Hoewel Dublin bekend staat om de vele pubs, heeft de stad ook veel winkels en een rijk cultureel erfgoed.

Temple Bar - Levendig centrum van Dublin

Tijdens je reis naar Ierland, mag een bezoek aan Dublin niet ontbreken. De rivier Liffey verdeelt de stad in tweeën, het noorden en zuiden. Het grote aantal jonge mensen in de stad brengt een grote diversiteit aan het nachtleven. Ten zuiden van de rivier ligt het culturele en entertainmentgebied 'Temple Bar' met een ruime keuze aan pubs waar je kan genieten van heerlijk Iers Guinness biertje. Er zijn  verschillende populaire winkelstraten te vinden en je kan een kijkje nemen in  het prachtige St. Stephens Park, Ierland's beroemde universiteit Trinity College en het parlement. Ten noorden van de rivier is de beroemde O'Connell Street met een mix van warenhuizen. In het charmante historisch gebied kun je shoppen in de openluchtmarkt, of een show bezoeken in het Abbey Theatre.

Als je Dublin halverwege maart bezoekt, dan krijg je de kans om St. Patricks Day mee te maken. Op 17 maart wordt St. Patrick, de beschermheilige van Ierland, geëerd met een mega feest. De festiviteiten duren maar liefst 5 dagen. De aftrap is een grote parade door de hele stad, waar alle Dubliners gekleed in traditioneel groen op af komen. Er is muziek, theater, vuurwerk en bier... heel veel bier. Wil er helemaal bij horen deze dagen, zorg dan dat je jezelf helemaal in het groen steekt...

Zing mee in de Ierse pubs

Pubs zijn de natuurlijke ontmoetingsplaats voor de Ieren. Mensen van alle leeftijden komen daar samen om met een pint in de hand de politiek, religie of de nieuwste sportieve evenementen te bespreken. Wil je even proeven van het Ierse leven dan is een bezoek aan de lokale pub een absolute must! Zing je ook nog mee op de klanken van de Ierse muziek, dan hoor je er helemaal bij!

Shoppen in Dublin

Qua winkelselectie ligt Dublin op een lijn met de Londense Oxford Street. Aan weerszijden van de rivier Liffey zijn er twee zeer populaire winkelgebieden: Grafton Street is zeer prijzig en exclusief, terwijl Henry Street is iets milder is voor je portemonnee. Er zijn ook een aantal winkelcentra, waaronder Dundrum Town Centre, één van Europa's grootste winkelcentra, Illac Centrum en Jervis centrum. Vlakbij Temple Bar is de Powerscourt Townhouse, een ander populair winkelcentrum.

Rondreizen in Dublin

Het openbaar vervoer in Dublin is goed geregeld. Er is de lokale trein die bekend staat als 'Dart', een dagkaart brengt je rond de baai. Of neem de lokale tram 'Luas' om je te verplaatsen. Je kunt natuurlijk ook zelf een autohuren, zo ben je helemaal vrij om te gaan en staan. Dit biedt je ook nog eens perfect de mogelijkheid om de omgeving van Dublin te ontdekken.

Accommodatie

Over accommodatie in Dublin hoef je je geen zorgen te maken. Van eenvoudig Bed&Breakfast tot enorme luxe hotels. Denk er wel aan, zeker als je tijdens St. Patricks Day de stad aandoet, om van tevoren accommodatie te reserveren. Voor de actuele prijzen kun je contact opnemen met onze reisconsultants.

Boek je reis naar Dublin

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact