Finland

Helsinki is de hoofdstad van Finland. Alle bezienswaardigheden zijn op loopafstand.
 

Finland - het land van contrasten

Finland, met lichte zomers en donkere winters, veel bossen, meren en hippe steden. De Finnen lijken gereserveerd, maar ook zo ontzettend gastvrij, warm en vriendelijk. Boek je reis bij KILROY en ervaar Finland op zijn best.

Lapland en het noorden van Finland

Reis helemaal naar het noorden en ontmoet de kerstman, bekijk het noorderlicht, pak de ski's of verken de sneeuw op een sneeuwscooter of laat je leiden door husky's. Er leven hier 203000 rendieren en 183000 mensen.

Duizenden meren in het Lakeland gebied

Relax aan een huisje aan een van de vele meren in het midden van Finland. Ga vissen, relax met een biertje, verken de vele meren en eilandjes, spot elanden of trap de barbeque aan. Oh wacht, wat nou als het winter is? Geen probleem! Dan kun je hier schaatsen, ijsvissen, skiën en racen op een sneeuwscooter. Duik de sneeuw in om vervolgens weer op te warmen in de sauna!

De hoofdstad van Finland: Helsinki

Helsinki is een compact en laid-back stadje. Het openbaar vervoer in Finland is top geregeld! Een derde van Helsinki is groen door parken of bossen, perfecte plaatsen voor outdoor activiteiten en sport. Helsinki is een bruisende stad vol evenementen, restaurantjes, bars en clubs voor ieder wat wils. Helsinki ligt aan de Baltische zee en is omgeven door ongeveer 300 eilandjes.

De Finse Archipel en de kustgebieden

Dit archipel bestaat uit 20 tot 50 duizend eilanden en is het archipel met de meeste eilanden ter wereld. Je vindt hier wildlife, oude dorpjes gemaakt van hout, historische gebouwen, vuurtorens, nationale parken en veel ferries! Je vindt hier moderne steden, zoals Turku, Rauma, Hanko en Vaasa. Bezoek de Åland eilanden voor een indruk van het Archipel - het enige dorpje is Mariehamn met 11000 inwoners. Åland is goed te verkennen met een roadtrip, laat je verrassen door het landschap, het heerlijke eten en dorpjes die je terug in de tijd nemen.

Boek je reis naar Finland

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact