Engeland

De Coastal route van Cornwall
 

Reizen naar Engeland

Het land van de tradities, waar de Koningin nog heilig is. Soms lijkt de tijd in Engeland wel stil te hebben gestaan, maar dat maakt dit land ook juist weer zo bijzonder. Je vindt er grote steden als Londen, maar ook kleine dorpjes aan de kust in het binnenland. Een bezoek aan Engeland laat je kennis maken met de warmte en de gastvrijheid van de bewoners van dit land. Het kan niet anders dan dat je erdoor gegrepen wordt.

Londen

In de hoofdstad van Engeland -het overbekende Londen- zijn veel bezienswaardigheden te vinden. De Big Ben en de London Tower staan dan misschien aan de top van de lijst, maar vergeet ook niet het wassenbeeldenmuseum Madame Tussaud te bezoeken. Als je zin hebt in wat avontuur, maak dan een tripje in de London Eye, het grootste reuzenrad ter wereld. De stad staat bol van de musea dus je hoeft je niet te vervelen. 's Avonds is Londen natuurlijk uitermate geschikt voor een gezellig avondje stappen. Sinds een paar jaar zijn de pubs ook na 02:00 open!

Buiten Londen zijn er natuurlijk nog veel meer aantrekkelijke plekken te bedenken in Engeland. Zo zijn de universiteitssteden Oxford en Cambridge supergezellig. In beide steden vind je de prachtige universiteit, een mooie kathedraal, een groen park en de gezelligheid die studentensteden overal ter wereld met zich meebrengen.

Het Lake-District staat bekend om het indrukwekkende platteland, Manchester en Liverpool, twee grote steden, zijn zeer geschikt om te shoppen en te stappen en Stratford-upon-Avon is de geboorteplaats van William Shakespeare. Je vindt daar vijf van zijn huizen, en om de ervaring compleet te maken kun je naar het toneel; The Royal Shakespeare Company treedt op in twee verschillende stadsschouwburgen in Stratford.

Verschillende streken

Het platteland in het noorden van Engeland bestaat uit prachtige meren, heuvels, kastelen en een spectaculaire kustlijn. Er zijn verschillende nationale parken en goed onderhouden, middeleeuwse steden zoals York. Je vindt er ook de voetbalsteden Blackpool en Manchester.

Richting het zuiden kom je terecht in een wat rustiger landschap. In het binnenland zijn mooie weggetjes en rivieren terwijl je aan de oostkust moerassen kunt vinden, evenals de steden Stratford en Cambridge.

De zuidkust heeft verrassend genoeg mooie stranden en resorts (toch niet het eerste waar je aan denkt bij Engeland). Je kunt hier verblijven in gezellige bed & breakfast-hotels en genieten van een relaxte vakantie. Je vindt in het zuiden ook Winchester en Salisbury met hun beroemde kathedralen. Beiden liggen op korte afstand van de Stonehenge. De Stonehenge is een steencirkel en het is heel bijzonder deze plek op midzomer te bezoeken. De zon schijnt dan precies boven deze steencirkel!

Ten zuidwesten van Londen ligt Cornwall met een aantal geweldige surfstranden langs de ruige kustlijn. Er zijn pittoreske huisjes met strooien daken te vinden in het gebied The Cotswolds, naar Somerset gaat men voor de overheerlijke cider, en voor een lekker kopje thee kun je uitstekend terecht in Devon.

Nachtleven

Pubs, clubs, barretjes - de één nog gezelliger dan de ander! En niet alleen in Londen, je kunt zo ongeveer overal terecht voor een bruisend nachtleven, zelfs in de kleinste dorpjes vind je leuke, lokale pubs. Alle grote steden bieden een geweldige stapomgeving, Manchester, Liverpool, Newcastle en ga zo maar door. Lekker gaan feesten dus!

Rondreizen in Engeland

Reizen door Engeland met de auto of de trein is een geweldige ervaring. Het is makkelijk, iedereen is vriendelijk en de taal vormt geen probleem. Een groot deel van het platteland is vlak en het is een prachtig, landelijk en groen landschap. In het noorden en westen van Engeland vind je glooiende heuvels die het rijden veraangenamen.

Boek je reis naar Engeland

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact