Curacao

Reizen naar Curacao

Wie aan Curaçao denkt, denkt vast aan mooie stranden, cocktails, wuivende palmen, ritmische muziek en prachtige snorkellocaties. En dat klopt helemaal! Wil je luieren op het strand? Wil je de meest prachtige duiklocaties bezoeken? Of wil je misschien meer te weten komen over de slavernij en de Nederlandse Antillen? En anders misschien met een huurauto de omgeving verkennen? Wacht niet langer! Boek je vlucht naar Curaçao bij KILROY en begin met genieten!

Curaçao is het grootste eiland van de Nederlandse Antillen en ligt in de Caribische Zee. Curaçao vormt samen met Bonaire en Aruba de ABC-eilanden. Het landschap van Curaçao is voornamelijk vlak met hier en daar wat heuvels. Het hoogste punt van Curaçao is de Sint Christoffelberg, wat in het Christoffelpark ligt. De noordkust van het eiland is voornamelijk steil en rotsachtig, de zuidkust bevat juist weer veel baaien en inhammen met als belangrijkste binnenbaai Het Schottegat.

Stranden

Curaçao heeft de meest prachtige stranden, vaak met goede voorzieningen. Port Marie is zo'n strand, het heeft wit zand, prachtig koraal en genoeg parasols voor een beetje schaduw. In het oosten van Curaçao vind je Jan Thiel, een strand met horecagelegenheid en een duikschool. Boca St. Michel is een kleine baai waar de vissersbootjes voor je neus dobberen en waar je een kleine vispier kan vinden. Veel bewoners van Curaçao gaan met de de hele familie naar Klein Knip in het oosten van het eiland. Leuk om ook eens heen te gaan en je onder de locals te begeven.  

Bezienswaardigheden op Curaçao

Naast de prachtige stranden zijn er genoeg activiteiten te doen op Curaçao. Het Sea Aquarium is bijvoorbeeld leuk om te bezoeken. Pijlstaartroggen, pelikanen, zeesterren, zeeleeuwen, haaien, schildpadden en natuurlijk dolfijnen, je vindt ze hier allemaal. Het Christoffel Park is rijk aan historie en cultuur, waarbij je ook nog eens bijzondere dieren te zien krijgt. De Grotten van Hato zijn een wereld apart, ze beslaan een gebied van 4900m2, met zwembaden, een waterval en zelfs een standbeeld van Madonna. In het Kura Hulanda Museum kan je alles leren over de geschiedenis van de slavernij op Curaçao. 

Uit eten op Curaçao

Absolute aanrader is restaurant Jaanchi bij Westpunt. Het restaurant is alleen tijdens de lunchuren geopend. Verwacht geen haute cuisine, maar wel leguaan en wat er die dag is gevangen in de zee. Meneer Jaanchi komt op een erg levendige wijze langs de tafels om uitgebreid de menukaart door te nemen, terwijl de suikerdiefjes (vogeltjes) zich op de zojuist uitgestrooide suiker storten.

Aan Het Spaanse Water ligt restaurant De Kleine Wereld. Hier kan je genieten van heerlijk eten, lekkere cocktails en goede muziek onder de tropische sterrenhemel op een drijvend terras. Restaurant De Gouverneur zit in een prachtig koloniaal pand waar je heerlijk kunt eten en waar de beste wijnen worden geschonken. In Punda, de oudste wijk van Willemstad, vind je dagelijks tot 3 uur 's middags een grote markt, waar je voor weinig geld de heerlijkste locale gerechten kan vinden.

Uitgaan op Curaçao

The place to be op Curacao is Mambo Beach. Overdag strandbedden, parasols en zachte kussens. 's Avonds concerten, een openlucht bioscoop en dansevenementen. Een andere populaire plek is Zanzibar bij Jan Thiel baai. Voor live muziek moet je op donderdag avond bij Cafe De Heeren zijn waar salsa en merengue op de menukaart staan. 

Rondreizen op Curaçao

Dit is relatief goedkoop en echt aan te raden is het om een auto te huren. Zo kom je het makkelijkst naar de mooiste, maar wat verder weg gelegen baaitjes. Er rijden ook voldoende bussen rond die je naar de belangrijkste plaatsen kunnen brengen, dit zijn de zogenaamde konvoibussen.

Boek je reis naar Curacao

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact