Aruba

 

Reizen naar Aruba

Aruba ligt in het hart van het zuidelijke Caraïbisch gebied en is de ideale plek om rust en avontuur met elkaar te combineren. Door de vele activiteiten zul je tijdens een bezoek aan dit eiland de agenda vol hebben staan met per dag een afwisselende planning. Van duiken tot aan een jungeltocht, beleef het op Aruba!

Aruba is maar dertig kilometer lang en negen kilometer breed. In het zuiden vind je de parelwitte stranden en helderblauwe water waar je één van de mooiste onderwaterwerelden aantreft. Voor de actievelingen is het minder bekende noorden van Aruba ook een aanrader. De wilde natuur zorgt voor een enorme adrenalinerush na het verkennen van onbekende paden.

De stranden van Aruba

Aruba is een populaire zonbestemming onder Amerikanen, wat heeft gezorgd voor veel resorts en familievriendelijke hotels. Ook is het een populaire bestemming voor cruises en dat begrijpen we maar al te goed. Aruba staat tenslotte bekend om haar witte stranden en tropische klimaat.

Oranjestad

Aruba wordt ook wel 'one happy island' genoemd. Dit is niet gek als er gekeken wordt naar de gastvrijheid en de sfeer die je in elk straatje terugvindt. In de hoofdstad, Oranjestad, zie je lichtgekleurde huizen die zorgen voor een pittoresk plaatje. Hier kan er heerlijk gegeten worden. Ook het shoppen van tax-free artikelen is in deze stad in trek. Het eiland heeft ook een aantal grotten die elk jaar veel toeristen trekken. Hier tref je gangen met hoogtes tot wel vijf of zes meter met mooie Indiaanse rotsschilderingen.

Kleurrijke gebouwen op Aruba

Duiken en zeilen

Aruba telt dertig duiklocaties en het is een absolute must om het leven onder water te verkennen. Niet alleen is het koraal en zijn de vissen fascinerend om te zien. Ook de vele watersporten zijn in trek bij zowel locals als toeristen. Maak een zeiltocht langs de kust of neem een verfrissende duik in de azuurblauwe zee!

Landschap op Aruba

Budget op Aruba

Als je op dit eiland een drankje wil bestellen, verwacht dan een hogere rekening dan de aangegeven prijs op de menukaart. Er wordt van je verwacht dat er een flinke fooi wordt gegeven. Op de bon worden deze kosten 'service charge' genoemd. Maar dit is niet alleen tijdens een hapje en een drankje. Ook taxichauffeurs verwachten iets extra's. Per keer gaat het om $1 tot $4. Deze kosten kunnen aan het einde van de reis behoorlijk oplopen. Wees dus zuinig met het geld.

Rondreizen op Aruba

Wil je Aruba op je eigen houtje verkennen? Dan kun je het beste een 4WD Jeep huren. Aruba heeft veel mooie bezienswaardigheden al zijn deze plekken niet altijd even toegangelijk voor het openbaar vervoer of een personenauto. Zorg ook altijd dat het voertuig is voorzien van een reserveband voordat je je op slecht begaanbare wegen bevindt. Deze wegen vind je voornamelijk in het noorden van het eiland. Begeef je je tijdens de vakantie alleen in het zuiden van Aruba dan hoef je je geen zorgen te maken over de berijdbaarheid van de geasfalteerde wegen. Met een gehuurde personenauto of een taxi kom je op elke gewenste plek. De taxiritten hebben een vast tarief ongeacht het aantal gereden kilometers.

Boek je reis naar Aruba

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact