Caribisch gebied

Wie denkt aan het Caribisch gebied, denkt ook aan palmbomen en witte zandstranden
 

Reizen in het Caribisch gebied

Het Caribisch gebied is bij uitstek de plaats waar je kunt relaxen en je batterij weer kan opladen. De hele dag in een hangmatje cocktails drinken is daar geen uitzondering. Ook als je op zoek bent naar avontuur zal je je hier niet snel vervelen; je kan hier fantastisch watersporten en er zijn legio natuurlijke bezienswaardigheden. KILROY kan je helpen met het plannen van je reis naar het Caribisch gebied.

Het Caribisch gebied bestaat uit meer dan 7000 eilanden en strekt zich uit van Florida tot Venezuela. Het vormt een buffer tussen de Atlantische Oceaan en Midden-Amerika. Het Caribisch gebied is slechts een klein gebied op de kaart, maar biedt ontzettend veel culturen op verschillende eilanden.

Cuba

Cuba is favoriet bij jonge, nieuwsgierige mensen die geïnteresseerd zijn in de recente historie, de fantastische muziek en befaamde danskunst. Je kunt hier je historische kennis ophalen terwijl je geniet van een overheerlijk glas rum - wat hier goedkoper is dan water - en een Cubaanse sigaar. Geef je op voor een cursus Spaans, ga mee met een avontuurlijke tour om het eiland te ontdekken of doe gewoon lekker even helemaal niks. Wil je helemaal niets missen van Cuba? Reis dan met een internationale groep jongeren en een lokale gids vanaf Havana met deze populaire rondreis:

Jamaica

Een bezoek aan Jamaica is een interessante, culturele ervaring. Iedereen die zich op reis het meest relaxed voelt met een reggaemuziekje op de achtergrond, voelt zich hier ongetwijfeld meteen thuis. Dit eiland is de bakermat van de Reggaemuziek.

De Dominicaanse Republiek

Een zeer gewilde bestemming onder de jonge reizigers. De prijzen zijn laag, de stranden zijn prachtig en de constante wind is uitstekend geschikt voor populaire watersporten als kitesurfing.

Trinidad en Tobago

Dit is dé plek om het beroemde carnaval bij te wonen en tegelijkertijd te relaxen op het strand en te swingen op lekkere muziek. Er zijn zó ontzettend veel eilanden om uit te kiezen, dat we ze niet allemaal in bovenstaande lijst kunnen opnemen. Stap dus eens binnen bij KILROY travels en stel samen met ons je reis samen. Je kan ook kiezen voor een reis waarbij je verschillende eilanden aandoet. Eilandhoppen is geweldig en je kunt meteen de verschillen tussen de eilanden zien.

Vliegtickets naar het Caribisch gebied

Er zijn veel manieren om op de Caribische eilanden te komen. Er zijn maar een paar eilanden waar je met een directe vlucht uit Europa naartoe kan, dus je zult wellicht een tussenstop moeten maken. De Caribische eilanden zijn ook goed te combineren met Noord-, Zuid- of Midden-Amerika. Verschillende maatschappijen bieden goedkope vliegtickets aan vanaf Amsterdam, Brussel of Londen.

Accommodatie

Je kan hier heel goed verblijven in een all-inclusive resort voor bijna dezelfde prijs als een normaal hotel. Eten én drankjes zijn inbegrepen! Een andere optie is te zoeken naar een klein hotelletje of een budget hotel. Zorg er wel voor dat je accommodatie op een goede locatie ligt, want sommige van deze budgetopties liggen heel ver van 'waar het allemaal gebeurt'. Je wilt daar natuurlijk niet in je eentje zitten als anderen kilometers verderop aan het feesten zijn. Vlieg je op Cuba dan kan je ook gebruikmaken van ons startpakketje in Havana. Hiermee wordt je opgehaald vanaf het vliegveld en gebracht naar het hotel waar je de eerste nachten verblijft. Zo zijn de eerste dagen goed geregeld.

Budget voor het Caribisch gebied

Van het Caribisch gebied wordt wel gezegd dat het een dure bestemming is. De prijzen tussen de verschillende eilanden verschillen echter nogal. Als je een all-inclusive resort hebt geboekt, kun je haast zonder verder geld uit te geven hier verblijven. Ook al zit je niet all-inclusive, dan kan je ook gewoon kiezen voor straattentjes en lokale prijzen, voor weinig geld een toptijd!

Beste reistijd voor het Caribisch gebied

Het orkaanseizoen loopt van mei tot oktober en gedurende deze periode is het weer totaal niet voorspelbaar. Reizen is wel een stuk voordeliger in deze periode. De rest van het jaar is het gewoon altijd mooi weer.

Boek je reis naar Caribisch gebied

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact